Video Sârbu despre riscul divizării PSD: Ştim ce avem de făcut. Dreapta e unită şi noi să ne creăm probleme?

Liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, a declarat, miercuri, despre riscul divizării PSD în competiţia internă pentru prezidenţiale, că social-democraţii ştiu foarte bine ce au de făcut, precizând: ”Dreapta e tot mai unită, perspectivele dreptei sunt deja certe şi noi să începem să ne creăm probleme?”

163 afișări

Referitor la afirmaţia lui Liviu Dragnea, potrivit căreia cel mai mare risc al PSD este să se divizeze în competiţia internă pentru prezidenţiale, Ilie Sârbu a răspuns: ”Dânsul are dreptate, dar cred că în PSD nu se mai poate vorbi de divizare. Cunosc atât de bine partidul. Care ar fi motivele partidului, când e la guvernare, când are în Parlament majoritatea necesară... Sigur, sunt diverse forme democratice de acţiune, dar asta nu înseamnă că partidul s-ar diviza. Doamne, fereşte! Nu cred că e cazul, dar şi punctul ăsta de vedere are logica lui”.

Liderul senatorilor PSD a continuat: ”Multe lucruri care acum par incerte, după acest Consiliu Executiv lărgit, la declaraţiile pe care le va face preşedintele partidului, se va constata că se iau deciziile cele mai pratice, ca să nu zic înţelepte”.

Sârbu a declarat că nu cunoaşte schimbul de replici dintre liderul UNPR, Gabriel Oprea, şi senatorul Mircea Geoană, privind o susţinere a candidaturii celui din urmă la Preşedinţie, dar a adăugat: ”Vă amintiţi ce conflicte erau în perioada conducerii partidului lui Mircea Geoană? Iar când a fost necesar, ne-am mobilizat toţi, şi am mers în aceeaşi direcţie”.

Senatorul PSD a arătat că astfel de lucruri mai pot să apară, dar nu sunt esenţiale.

”Sunt lucruri care, chiar dacă se fac, nu trebuie să le vedem. Astea sunt aşa, trecătoare. Sigur, sunt unele care au şi fond, şi substanţă, dar nu trebuie să rămânem cantonaţi pe zonele astea. Noi acum ştim foarte bine ce avem de făcut, dreapta văd că este tot mai unită, perspectivele dreptei sunt deja acum certe şi noi să începem acum să ne creăm probleme?”, a comentat el.

Preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a susţinut, miercuri, referindu-se la oportunitatea organizării de alegeri preliminare în partid pentru desemnarea candidatului la alegerile prezidenţiale, că cel mai mare risc pentru PSD ar fi ca formaţiunea să se divizeze într-o competiţie internă.

”Din punctul meu de vedere, pentru a avea şanse mari de reuşită la alegerile prezidenţiale, PSD trebuie să susţină un singur candidat. Cel mai mare risc pentru noi ar fi ca acest partid să se divizeze într-o competiţie internă pe care ştim dinainte cine ar putea să o câştige. Deci, ştim dinainte cine ar putea să câştige o competiţie internă”, a subliniat Dragnea.

Dragnea a precizat, totodată, că cel mai important ar fi ca PSD să se unească în jurul unui singur candidat.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici