Video Se apropie deadline-ul. Iohannis, la sediul PNL, la cinci zile după ce l-a desemnat pe Orban să formeze Guvernul. Ce i s-a promis

Şedinţa PNL la care a participat şi preşedintele Klaus Iohannis s-a terminat, după două ore şi jumătate. Şeful statului, care este şi candidatul formaţiunii la alegerile prezidenţiale, a plecat de la sediul central al liberalilor fără să facă declaraţii de presă. În schimb, Ludovic Orban a susţinut că lista de miniştrii, precum şi programul de guvernare vor fi prezentate la finalul termenului constituţional, adică în cele 10 zile de la desemnare. În acest termen, premierul trebuie să ceară votul de încredere al Parlamentului asupra programului şi a întregii liste a Guvernului.

2048 afișări

Klaus Iohannis doar i-a salutat pe jurnaliştii prezenţi la sediul central al PNL, fără să facă declaraţii de presă cu privire la şedinţa la care a participat.

Şedinţa la care a participat şi şeful statului a durat circa două ore şi jumătate.

„Sunt foarte mulţumit de cum decurg lucrurile şi am venit la o şedinţă de campanie la PNL”, a declarat Klaus Iohannis, candidatul PNL la alegerile prezidenţiale din acest an, la intrarea în sediul central al Partidului Naţional Liberal.

 

Orban:Miniştrii şi programul de guvernare vor fi prezentaţi la finalul termenului constituţional

Premierul desemnat a declarat că are încredere în învestirea Guvernului şi că miercuri şi joi va avea noi negocieri cu partidele care au votat moţiunea.

"În ceea ce mă priveşte pe mine eu sunt încrezător ca Guvernul va trece.Noi suntem în faza in care ne-am asumat răspunderea guvernării, PNL este singurul partid care a prezentat candidat de prim-ministru şi am fost desemant să formez Guvernul. Suntem în procedura de formare a Guvernului, de realizare a programului de Guvernare, care va fi prezentat la finalul termenului constituţional şi suntem, în mod evident, în faza de discuţii cu partenerii noştri care au contribuit la victoria moţiunii de cenzură pentru a menţine această unitate în învestirea unui Guvern de care este absolută nevoie în această perioadă în România", a declarat Ludovic Orban, sâmbătă, după şedinţa de campanie la care a participat şi Klaus Iohannis, la sediul central PNL.

Preşedintele liberalilor a mai precizat că urmează o nouă rundă de consultări cu partidele care au votat moţiunea de cenzură şi că se aşteaptă la un "boicot" al PSD, cu scopul de a menţine Guvernul PSD la Palatul Victoria.

"Luni şi marţi sunt consultări cu societatea civilă şi cu instituţii importante în arhitectura statului român, iar după aceea, miercuri şi dacă este necesar, şi joi, vom avea discuţiile din runda a doua de negocieri. Ne aşteptăm la un boicot al PSD şi vom veni cu o strategie de a trece peste acest boicot ruşinos, penibil, pe care încearcă să-l facă PSD pentru a menţine în mod nelegitim rămăşiţele unui Guvern demis prin moţiune de cenzură", a mai complrtat liberalul.

Sâmbătă, la sediul central al PNL din Aleea Modrogan, a avut loc o şedinţă de campanie la care a participat şi preşedintele României Klaus Iohannis,

Discuţiile şefului statului cu liderii liberali au avut, cel mai probabil ca teme, aspecte ce ţin de campania pentru alegerile prezidenţiale, dar şi privind negocierile premierului desemnat pentru învestirea guvernului.

 

Taguri:
iohannis,
pnl,
şedinţă

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici