- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (11.10.2016, 12:14)
- Gabriel Pecheanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Senatori PNL care s-au opus reexaminării legii plagiatului: Am votat pentru autonomia universitară
Senatorii PNL care au votat împotriva cererii preşedintelui de reexaminare a legii privind sancţionarea plagiatului şi care prevede că universităţile vor fi cele care vor decide acordarea şi retragerea titlului de doctor spun că au făcut-o în numele ”autonomiei universitare”.
Urmărește
593 afișări
Senatori PNL care s-au opus reexaminării legii plagiatului: Am votat pentru autonomia universitară
Împotriva cererii preşedintelui au votat 90 de senatori, dintre care 11 sunt din partea PNL, potrivit rezultatului votului electronic postat pe site-ul Senatului.
”Am votat din convingere şi m-am gândit că trebuie să existe autonomia universităţilor. Doar din acest punct de vedere am votat. Nu ştiu despre discuţia din Biroul Politic (al PNL - n.r.), eu v-am spus din ce punct de vedere am votat. Îmi doresc ca o universitate trebuie să aibă dreptul la autonomie şi atât timp cât acolo se ţin tezele de doctorat trebuie să-şi asume ceea ce se întâmplă în interiorul acestora. Nu m-am dus după nicio recomandare a liderilor de grup. Din câte am văzut în partid, s-a votat şi pentru şi împotrivă”, a declarat Ciprian Rogojan.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cât câștigă un Moș Crăciun? Venitul variază în funcție de experiență și tipul de evenimente la care participă
-
Marian Vanghelie, trimis în judecată într-un nou dosar de corupţie
-
Cum se va încheia războiul Rusiei în Ucraina?
-
Reacţii după anunţarea grupei de calificare la Campionatul Mondial. Mircea Lucescu: O grupă echilibrată
Un alt senator PNL, Ţapu Nazare, are o poziţie similară. ”Este autonomie universitară. Aşa este în toată Europa şi în Statele Unite şi de aia am votat. Biroul (Politic al PNL - n.r.) face recomandări, nu obligă parlamentarii cum să voteze. Aşa este în toată Europa şi în lumea civilizată. De aia am considerat că trebuie respectată autonomia universitară”, a spus şi Nazare.
Mariana Câmpeanu, vicelider al grupului parlamentar PNL din Senat, a refuzat să le explice jurnaliştilor votul său. ”Întrebaţi-l pe liderul de grup”, a afirmat Câmpeanu.
Printre cei care s-au abţinut la votul dat cererii preşedintelui a fost Alexandru Pereş.
”Abţinerea este un vot împotrivă, dar eu mă uit puţin aşa... Dacă eu emit o lucrare de asta, de doctorat, poate că ar trebui să am şi această responsabilitate ca tot eu să judec chestia asta. Nu sunt, dar am dubii pe chestia asta. Să iau o instituţie centralizată la nivel naţional care să mă judece... Am o altă problemă – de ce toate universităţile sau aproape toate au posibilitatea de a fabrica aceste titluri de doctor? Asta e o problemă mare. Iar atunci să reglementăm în felul următor: sunt patru universităţi sau cinci care au posibilitatea asta”, a declarat Pereş.
Citeşte şi: Senatul a respins reexaminarea legii prin care universităţile retrag doctoratele/ Iohannis: Decizia Senatului riscă să afecteze verificarea imparţială a acuzaţiilor de plagiat
Citeşte şi: Iohannis i-a cerut Ministrului Educaţiei celeritate în analizarea tezelor de doctorat suspectate de plagiat, într-un discurs ţinut la Universitatea de Vest unde şi Kovesi şi-a dat doctoratul
El a precizat că recomandarea partidului a fost ca senatorii PNL să voteze împotrivă sau să se abţină. Printre cei care au votat împotriva cererii şefului statului se numără Teodor Atanasiu, Marius Nicoară, Octavian Motoc şi Liviu Titus Paşca.
Senatul a respins luni cererea preşedintelui de reexaminare a legii care prevede că universităţile vor fi cele care vor decide acordarea şi retragerea titlului de doctor, cu 90 de voturi ''pentru'', în timp ce ''împotrivă'' au votat doar 12 aleşi, iar şase s-au abţinut.
Citește pe alephnews.ro: Francois Bayrou a fost numit noul prim-ministru al Franței
Citește pe www.zf.ro: Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Mark Rutte dorește o revenire a țărilor NATO la nivelul cheltuielilor militare din Războiul Rece: „Nu suntem pregătiți pentru ce ne așteaptă”
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Gigant mondial cu afaceri de miliarde în toată lumea este anchetat în România de Consiliul Concurenţei. De ce este suspectată compania
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce mai face Dan Bilzerian, milionarul numit „Regele Instagramului” pentru viața lui de lux
PROSPORT.RO
Cât a plătit magicianul Robert Tudor pentru o ciorbă, în restaurantul lui Dani Oțil din București
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe