Un eurodeputat român cere crearea unei unităţi cibernetice comune la nivelul UE

Europarlamentarul Eugen Tomac, lider al PMP, a solicitat în plenul Parlamentului European crearea unei structuri comune a UE care să asigure protecţie în faţa unor atacuri cibernetice venite dinspre Federaţia Rusă, în contextul în care grupul Killnet a blocat mai multe pagini web.

134 afișări
Imaginea articolului Un eurodeputat român cere crearea unei unităţi cibernetice comune la nivelul UE

„Federaţia Rusă utilizează instrumente moderne pentru a ataca state membre UE şi pentru a pune în pericol democraţia europeană. Acest lucru necesită un răspuns rapid şi unitar de la nivelul Uniunii Europene. Este estenţial ca UE să creeze o Unitate Cibernetică Comună, pentru că avem nevoie de apărare comună pe acest teren extrem de periculos. Ca dovadă că, zilele trecute, mii de atacuri cibernetice au fost îndreptate asupra României. Acest imperiu condus de un criminal devine din ce în ce mai periculos şi avem nevoie de instrumente moderne pentru a ne apăra, zi de zi, valorile şi democraţia”, a declarat Eugen Tomac în plenul Parlamentului European.

Tomac susţine că toate aceste „atacuri informatice coordonate de la nivelul statului rus reprezintă parte a unui război hibrid pe care Moscova l-a declanşat împotriva lumii civilizate”.

„UE şi NATO nu pot şi nu trebuie să asiste pasiv la dubla agresiune rusească din spaţiul online. Pe de o parte, discutăm de atacuri informatice de tip hacking care pot ţinta inclusiv infrastructura critică a unor ţări membre. Pe de altă parte, sunt ferme de trolli ai Moscovei care otrăvesc spaţiul online prin dezinformare şi fake news cu scopul de a genera haos. La nivelul Uniunii Europene, sunt cunoscute aceste realităţi, pentru că şi ţările occidentale s-au confruntat cu aceste fenomene de agresiune rusească pe întreaga perioadă a pandemiei. Speranţa este că, în faţa agresiunii vădite de acum a Rusiei, va exista un declic la nivelul UE şi se va înfiinţat acest taskforce cibernetic care să răspundă atacurilor hacker-ilor ruşi”, a concluzionat preşedintele PMP, Eugen Tomac.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici