USD propune o anchetă parlamentară privind activitatea ASF şi salariile din instituţie. PNL, de acord cu propunerea

USD, formată din PSD, UNPR şi PC, propune realizarea unei anchete parlamentare privind activitatea ASF şi nivelul de salarizare din această instituţie, purtătorul de cuvânt al PNL, Cristina Pocora, anunţând că liberalii sunt de acord cu ancheta parlamentară propusă.

835 afișări
Imaginea articolului USD propune o anchetă parlamentară privind activitatea ASF şi salariile din instituţie. PNL, de acord cu propunerea

USD propune o anchetă parlamentară privind activitatea ASF şi salariile din instituţie (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)

"Ţinând cont de dezvăluirile apărute în ultima perioadă referitoare la activitatea şi nivelul de salarizare din cadrul Autorităţii de Supraveghere Financiară, precum şi de faptul că Autoritatea de Supraveghere Financiară este subordonată Parlamentului României, Uniunea Social Democrată este de acord cu realizarea unei analize, la nivelul Parlamentului României, referitoare la activitatea acestei autorităţi", se arată într-un comunicat al USD remis, marţi, agenţiei MEDIAFAX.

"Considerăm că, printr-o astfel de anchetă, se vor putea clarifica aspectele sesizate la nivelul mass-media cu privire la câştigurile salariale ale conducerii ASF", mai precizează USD.

PNL este de acord cu ancheta parlamentară propusă de USD în cazul ASF

Purtătorul de cuvânt al PNL, Cristina Pocora, a declarat marţi pentru MEDIAFAX că liberalii sunt de acord cu ancheta parlamentară propusă de USD în ceea ce priveşte activitatea ASF şi salariile personalului acestei instituţii.

"PNL este de acord cu această iniţiativă, nu cred că trebuie să fie un subiect tabu salarizarea în orice instituţie publică. Tocmai fiind un caz mediatizat e bine să se cunoască toate informaţiile", a declarat Pocora.

Antonescu: În principiu suntem de acord cu o anchetă parlamentară în cazul ASF

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marţi, că liberalii sunt în principiu de acord cu declanşarea unei anchete parlamentare privind activitatea ASF şi nivelul salariilor din această instituţie.

Liderul PNL a fost întrebat dacă liberalii sunt de acord cu propunerea anunţată de USD pentru declanşarea unei anchete parlamentare asupra activităţii ASF.
"Eu încurajez orice anchetă parlamentară. Eu le-am spus că, în principiu, da. Le-am spus colegilor să examineze elementele discuţiei, dar în principiu da, nu avem niciun motiv să blocăm vreo anchetă parlamentară", a răspuns Antonescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici