Variantă de lucru la CExN al PSD: Sancţionarea disidenţilor Ţuţuianu, Neacşu, Mocioalcă şi Pandea

O parte din liderii judeţeni PSD s-au exprimat într-o discuţie la Parlament cu Liviu Dragnea, pentru aplicarea unor sancţiuni în CExN de luni pentru vicepreşedintele Adrian Ţuţuianu şi secretarul general Marian Neacşu, putând să se meargă până la excludere, au spus, pentru MEDIAFAX surse din partid.

1284 afișări
Imaginea articolului Variantă de lucru la CExN al PSD: Sancţionarea disidenţilor Ţuţuianu, Neacşu, Mocioalcă şi Pandea

Variantă de lucru la CExN al PSD: Sancţionarea lui Ţuţuianu, Neacşu, Mocioalcă, Pandea - surse

De asemenea, la discuţiile lui Dragnea cu o parte din liderii PSD s-a avansat şi propunerea ca în CExN să se aplice o formă de sancţiune şi pentru preşedintele organizaţiei judeţene PSD Călăraşi, Ciprian Pandea, precum şi pentru preşedintele organizaţiei judeţene PSD Caraş-Severin, Ion Mocioalcă, au declarat duminică, pentru MEDIAFAX, surse din partid.

În cazul lui Ţuţuianu şi Neacşu, participanţii la discuţiile din Parlament au avansat varianta excluderii din partid, în timp ce pentru Pandea şi Mocioalcă, propunerile au fost ca aceştia să fie schimbaţi din fruntea organizaţiilor judeţene pe care le conduc dar să rămână membri ai partidului, au mai declarat sursele citate.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a discutat duminică seară, la Parlament, cu o parte din liderii judeţeni PSD, pe tema ordinii de zi a reuniunii Comitetului Executiv Naţional de luni, au declarat pentru MEDIAFAX surse din partid. Potrivit surselor citate, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a solicitat o „şedinţă pregătitoare” în format restrâns.

CExN al PSD va discuta, luni, tot la Parlament, de la ora 12.00, despre înregistrările în care Adrian Ţuţuianu a criticat miniştrii şi conducerea partidului. Unii lideri judeţeni au invocat public posibilitatea excluderii vicepreşedintelui PSD, în timp ce alţii au îndemnat la calm.

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, a declarat sâmbătă pentru MEDIAFAX că acei lideri care au trimis scrisori „de sorginte #rezist” şi au spus că fac parte dintr-un partid de „maimuţe” nu mai reprezintă „poziţia unitară a PSD”.

De asemenea, vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Florin Iordache (PSD), consideră că „mai bine ne despărţim” de acei membri care nu respectă votul majorităţii şi l-a nominalizat pe Adrian Ţuţuianu spunând că l-a deranjat faptul că vicepreşedintele partidului şi-a criticat colegii.

Şi vicepreşedintele PSD Gabriel Zetea a declarat joi, pentru MEDIAFAX, că unii preşedinţi de organizaţii judeţene cer „vehement” excluderea din partid a lui Ţuţuianu pentru „declaraţii nelalocul lor”.

Pe de altă parte, preşedintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, consideră că partidul trebuie să încerce să-i păstreze pe liderii care au avut rezultate electorale bune. Într-o declaraţie pentru MEDIAFAX, liderul judeţean social-democrat a afirmat, sâmbătă, că el dezaprobă „lichidarea” vocilor critice şi a apreciat că vicepreşedintele PSD Adrian Ţuţuianu trebuie acceptat chiar dacă „vorbeşte în plus”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici