Video Victor Ponta a spus că moţiunea de cenzură va eşua şi a explicat de nu crede că este fezabilă schimbarea Guvernului Dăncilă

Fondatorul Pro România, Victor Ponta, a declarat, miercuri, că moţiunea de cenzură va eşua şi că, în opinia sa, nu este fezabilă schimbarea unui Guvern în spatele căruia este liderul PSD, Liviu Dragnea, cu un Executiv condus de liderul PNL, Ludovic Orban.

1878 afișări

"Sper ca noi în toamnă să ne pregătim mai bine să construim o alternativă şi preşedinţia din ian 2019 să ne prindă cu un alt Guvern. Asta până la urmă e problema lor (eşecul moţiunii de cenzură - n.r). Eu constant, pentru că nu fac parte din PNL. Eu am spus că eu şi colegii mei nu vom vota un Guvern condus de Orban, dar erau vorba de foşti colegi de la PSD-ALDE, care au spus că nu ne zice să votăm un guvern PNL. Modul de abordare a fost total greşit. Mă refer la o discuţie mult mai serioasă şi mult mai bine pregătită cu parlamentarii PSD, minirităţi, să sprijine un alt guvern, din care să nu excluzi social-democraţii, pentru că nu se poate. Eu am discutat cu toţi liderii politici, nu am încercat eu să rup această coaliţie, pentru că nu eram PNL. Din punctul meu de vedere, să schimbi Guvernul domnului Dragnea cu cel am domnului Orban e ceva nefezabil. Dar în toamnă o să avem timp mai mult şi şanse mai mari să pregătim o alternative, dar din care să facă parte social-democraţi şi liberali democraţi", a declarat fostul premier, Victor Ponta, la Parlament, în timp ce în plen era citit textul moţiunii de cenzură.

Acesta a adăugat că nu a avut nicio discuţie în ultimele zile cu liderul PNL, Ludovic Orban, în vederea unor negocieri în marja moţiunii de cenzură.

"Nu sunt susţinător al PNL. Singurul lider de partid cu care nu m-am văzut a fost domnul Orban, în această perioadă. Nu am vrut să-l sacrifice pe domnul Cîmpeanu, ci să arătăm că avem o soluţie raţională, de bun simţ şi sigur când în propui pe şeful rectorilor din România, e clar o alternativă mai bună decât doamna Dăncilă. Eu cred că în 2019 este nevoie de un guvern politic, nu tehnocraţi, sprijinit de cât mai multe forţe politice, care să înţeleagă că dacă există un Guvern bun, vor fi recompensaţi de electorat în 2020", a completat Ponta.

La rândul său, Ludovic Orban a declarat, marţi seară, la Realitatea Tv, că nu a purtat discuţii cu fondatorul Pro România, Victor Ponta, însă este convins că acesta şi parlamentarii formaţiunii sale vor susţine moţiunea de cenzură.

"N-am stat de vorbă cu Ponta, dar nu cred că îi trebuie mult unui om care spune că Dragnea e adversarul lui să îl convingi să voteze moţiunea de cenzură. Sunt convins că vor vota moţiunea", a afirmat Ludovic Orban, într-o emisiune difuzată marţi seară la Realitatea Tv.

La momentul transmiterii acestei ştiri, un parlamentar USR citeşte textul moţiunii de cenzură prin care Opoziţia cere demisia Guvernului Dăncilă. Vor urma dezbaterea şi votul final în şedinţa plenului reunit al Parlamentului care a început la ora 14.00.

Moţiunea de cenzură a PNL, susţinută de USR şi PMP, este intitulată "Demiterea Guvernului Dragnea-Dăncilă, o urgenţă naţională!", iar liberalii critică Exectivul pentru rata record a inflaţiei, de 5.4%, creşterea ROBOR şi tentativă de subordonare politică a magistraţilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici