Video Vizita lui François Hollande în România şi primirea la Cotroceni - GALERIE FOTO/VIDEO

Preşedintele Franţei, François Hollande, a fost primit, marţi, de preşedintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni, la final aceştia având o declaraţie de presă comună. Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, la discuţiile cu delegaţia franceză, că vizita de stat a preşedintelui francez este un bun prilej pentru a aprofunda parteneriatul strategic România-Franţa şi de a discuta despre viitorul UE.

2793 afișări

UPDATE 11.30 Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, în conferinţa de presă comună cu preşedintele Franţei Francois Hollande, că în cadrul discuţiilor au fost atinse şi "dosare sensibile", invocând o abordare "foarte constructivă" privind aderarea României la spaţiul Schenegn. Cei doi înalţi demnitari au discutat şi despre pregătirea summit-ului UE-27 de la Bratislava, Iohannis precizând că Bucureştiul va participa substanţial si activ la dezbatere pentru găsirea de soluţii care să ducă la recâştigarea încrederii cetăţenilor în UE, iar România şi Franţa au abordări comune.

Preşedintele Iohannis a declarat că rezultatul summit-ului trebuie să fie o acţiune solidară, comună, a celor 27 de state care să determine o Uniune coezivă, flexibilă şi mai aproape de cetăţeni.

Şeful statului a mai spus că vizita de stat a preşedintelui Franţei este o "puternică reconfirmare" a relaţiei şi că, la finalul discuţiilor, se poate vorbi despre "un parteneriat strategic aprofundat", "excepţional", cu rezultate tangibile, prin proiecte precum Laserul de la Măgurele.

ŞTIRE 9.30 Preşedintele Franţei, François Hollande, a fost primit, marţi, de preşedintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni, urmând ca cei doi să susţină o declaraţie de presă comună la ora 10.30. Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, la discuţiile cu delegaţia franceză, că vizita de stat a preşedintelui francez este un bun prilej pentru a aprofunda parteneriatul strategic România-Franţa şi de a discuta despre viitorul UE.

"Este un prilej foarte bun pentru a aprofunda parteneriatul strategic", a spus Klaus Iohannis, adăugând că în cadrul discuţiilor cu Hollande pot fi identificate şi noi domenii de colaborare.

De asemenea, continuarea proiectului eruopean, în sensul de a găsi soluţii bune pentru viitorul UE, este un alt subiect pe agenda discuţiilor, a mai spus Iohannis.

La rândul său, preşedintele Franţei a declarat că este încântat de invitaţia de a veni la Bucureşti, pentru că România şi Franţa împărtăşesc o istorie şi o cultură comune.

Declaraţiile au fost făcute în cadrul discuţiilor extinse ale celor două delegaţii, după convorbirile tete-a-tete dintre cei doi şefi de stat.

Klaus Iohannis şi Francois Hollande sunt aşteptaţi să susţină declaraţii de presă comune.

François Hollande a sosit în România luni seară, în cadrul unei vizite de stat, prima de acest fel a unui preşedinte francez din 1991, iar în cursul dimineţii de marţi a depus o coroană de flori la Monumentul Soldatului Necunoscut din Parcul Carol.

După ceremonia de primire de la Palatul Cotroceni, Hollande va avea convorbiri tête-à-tête cu preşedintele Iohannis, iar la 10.30 cei doi vor susţine declaraţii de presă comune.

Şeful statului francez va vizita apoi Laserul ELI-NP de la Măgurele, care face parte dintr-un program european de cercetare destinat dezvoltării celor mai puternice lasere din lume.

La ora 13.00, Hollande va participa la un prânz de lucru cu premierul Dacian Cioloş. Cei doi vor vizita fabrica de elicoptere Airbus România.

De altfel, Francois Hollande va fi însoţit de aproximativ 30 de directori de companii franceze, "semn al intensităţii legăturilor economice cu România", unde constructorul de automobile Dacia, filiala Renault, generează singur aproape 3 la sută din PIB, potrivit AFP.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici