Cod Rosu.ro

Zonele din sudul judetelor Teleorman, Olt si Dolj, precum si intreaga suprafata a judetelor Giurgiu, Ilfov si a municipiului Bucuresti au fost avertizate cu cod rosu pentru ziua de astazi, 24 iulie.

1 afișare
Imaginea articolului Cod Rosu.ro

Cod Rosu.ro

Instituirea codului rosu reprezinta o premiera in România. Pentru avertizarea cu cod rosu este nevoie ca doua zile consecutiv sa se prognozeze temperaturi de cel putin 41 de grade Celsius in aceeasi zona, a declarat, ieri, directorul Administratiei Nationale de Meteorologie, Ion Sandu. "Asa cum am mai precizat, daca doua zile la rind temperaturile se prognozeaza sa depaseasca 41 de grade Celsius dupa masuratorile meteorologice, atunci, conform legii, se instituie codul rosu. Nu am avut nicio restrictie din partea nimanui in a institui o astfel de avertizare si, iata, daca prognoza ne-a spus asa, a aparut si codul rosu", a declarat Sandu. Acesta a precizat ca proaspat instituitul cod rosu este pentru judetele Dolj, Olt, Teleorman, Ilfov, Giurgiu si Bucuresti, zone in care, conform legii, temperaturile inregistrate sau prognozate depasesc in doua zile consecutiv valoarea de 41 de grade Celsius. Zonele din sudul judetelor Teleorman, Olt si Dolj, precum si intreaga suprafata a judetelor Giurgiu, Ilfov si a municipiului Bucuresti au fost avertizate cu cod rosu pentru ziua de astazi, 24 iulie. O noua prognoza meteorologica va fi prezentata azi, dar ministrul Sanatatii a apreciat ca avertizarile cu cod rosu si, respectiv, cod portocaliu din sud-vestul tarii vor fi ridicate incepind de miine, cu posibilitatea ca si atentionarea cu cod galben din nord-vestul si centrul tarii sa fie eliminata.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici