Epurati etnic prin foc

O grupare extremista italiana a revendicat incendiul dintr-o tabara de rromi veniti din Romånia in care patru copii au ars de vii. Extremistii se autointituleaza sugestiv GAPE - „Grupul armat pentru epurare etnica“.

1 afișare
Imaginea articolului Epurati etnic prin foc

Epurati etnic prin foc

Intr-o scrisoare trimisa presei italiene, GAPE declara ca „incendiul ar fi trebuit sa aiba efecte mai devastatoare“. Gruparea a dat un ultimatum celor aproximativ 160.000 de rromi sa paraseasca teritoriul italian påna la 15 septembrie. In caz contrar ameninta ca în fiecare luna o tabara va fi incendiata.
„Scopul nostru este sa suprimam romii atât de numerosi care circula pe teritoriul italian, ei reprezinta drojdia umanitatii“, afirma gruparea GAPE. Parintii copiilor morti au fost arestati si inculpati pentru neglijenta, incendiere si abandonarea minorilor. Acestia au declarat ca s-au îndepartat de tabara pentru a urmari indivizi pe care nu îi cunosteau si care amenintau ca dau foc. Actiunile agresive s-au extins si la Genova, unde a fost incendiata casa unor romåni. UE face presiuni ca statele membre sa recunoasca rromii ca «un grup etnic distinct».Cåteva zeci de reprezentanti ai diasporei, reuniti la Izvorul Muresului,  au acuzat zilele acestea relatia «paralela» cu misiunile diplomatice si institutiile statului, care sunt incapabile sa gestioneze problemele sociale ale emigratiei. Ei au cerut ca situatia lor sa fie analizata in CSAT si elaborarea unei strategii pentru romånii din afara tarii. Majoritatea participantilor au optat pentru integrarea rromilor in comunitatile in care traiesc, in locul expulzarii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici