Ultimul cenaclu. Mii de români şi-au luat rămas bun de la poetul naţional Adrian Păunescu

Adrian Păunescu a fost înmormântat cu onoruri militare, ieri după-amiază, pe Aleea Scriitorilor din Cimitirul Bellu din Capitală, în prezenţa a mii de oameni, înainte de slujba de înmormântare mai multe personalităţi susţinând discursuri în care au evocat personalitatea poetului.

2 afișări
Imaginea articolului Ultimul cenaclu. Mii de români şi-au luat rămas bun de la poetul naţional Adrian Păunescu

Ultimul cenaclu. Mii de români şi-au luat rămas bun de la poetul naţional Adrian Păunescu

La sosirea cortegiului funerar, Cimitirul Bellu era arhiplin, câteva mii de oameni venind să-şi ia rămas bun de la poet.Pe o scenă amenajată aproape de intrarea pe Aleea Scriitorilor, au ţinut discursuri mai multe personalităţi: Mihai Cimpoi, preşedintele Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova, Gheorghe Duca, preşedintele Academiei de Ştiinţe a Moldovei, Varujan Vosganian, vicepreşedinte al Uniunii Scriitorilor din România, liderul PRM Corneliu Vadim Tudor, muzicianul Victor Socaciu, istoricul Dan Berindei, jurnalistul Marius Tucă. Aceştia au evocat personalitatea omului de cultură şi au rememorat diverse momente petrecute alături de acesta.

Citeste toata stirea pe www.puterea.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici