Ziua "Z" pentru Cabinetul Tăriceanu

Parlamentul dezbate astăzi moţiunea de cenzură a PSD, şedinţa plenului reunit al celor două Camere urmand să înceapă la ora 12.00. Birourile permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au stabilit şi timpul ce revine pentru dezbateri fiecărui grup parlamentar. Matematic, moţiunea introdusă de PSD ar trebui să fie aprobată şi să ducă la căderea Guvernului Tăriceanu II.

1 afișare

Se anunţă însă multe nemulţumiri de ordin procedural. Asta pentru că preşedintele Camerei Deputaţilor, liberalul Bogdan Olteanu, a avertizat cu suspendarea votului dacă aleşii vor vota cu bilele la vedere. Cum nu există vreo prevedere regulamentară care să îi permită preşedintelui de şedinţă să facă acest lucru, liderul democrat, Emil Boc, a anunţat că PD şi PLD vor vota pentru moţiunea de cenzură "cu bilele la vedere", "pentru a exista o transparenţă totală a modului în care ne exercităm votul". Cat despre PSD, liderul social-democrat a precizat că grupurile parlamentare PSD din Senat şi din Cameră vor fi convocate pentru o şedinţă, în această dimineaţă, pentru asigurarea unui vot disciplinat în favoarea moţiunii din partea parlamentarilor social-democraţi. Cu menţiunea că prezenţa este obligatorie pentru pesedişti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici