Legumele cele mai prietenoase cu părul. Opresc căderea şi subţierea în sezonul de toamnă

  • Un nou studiu pune într-o lumină favorabilă proprietăţile deţinute de brocoli şi de kale pentru întărirea firului de păr.
  • Nutriţioniştii recomandă aceste două alimentele „prietenoase cu părul”, utile pentru contracararea căderii sezoniere.
20261 afișări
Imaginea articolului Legumele cele mai prietenoase cu părul. Opresc căderea şi subţierea în sezonul de toamnă

Se ştie că tranziţia către toamnă este duşmanul părului. Schimbarea de anotimp face firul deosebit de slab şi îl supune căderii şi subţierii. Prevenirea problemei căutată permanent de toată lumea.

Înainte de a da iama suplimentele şi flacoanele de protecţie din farmacii, specialiştii anunţă că este bine să ştim că există două alimente care sunt deosebit de prietenoase cu părul: brocoli şi kale.

Kale, sau mai exact varza kale, este o legumă cruciferă, din aceeaşi familie cu conopida, brocoli şi celelalte tipuri de varză. A fost descoperită destul de târziu şi a început să fie cultivată constant abia în anii 1980, deşi în zonele mediteraneene era cunoscută înainte de secolul 19.

Specialiştii îi laudă beneficiile pentru sănătate şi mulţi dintre ei o includ pe lista alimentelor esenţiale, cu un conţinut nutriţional extrem de important. Practic, kale care, consumat cu regularitate, are efecte benefice vizibile, atât în prevenţia, cât şi în tratarea unor afecţiuni.

Specialiştii mai recomandă ca zincul să nu lipsească din alimentaţia zilnică.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici