Ciocolata neagră, în topul celor mai sănătoase alimente. Ce afecţiuni previne

  • Ciocolata neagră se află pe primele locuri în topul celor mai sănătoase alimente.
  • Ciocolata neagră previne bolile cardiovasculare, diabetul, colesterolul mărit.
  • Ciocolata neagră ar trebui inclusă în orice dietă.
  • 100 de grame de ciocolata contine 11g de fibre.
9113 afișări
Imaginea articolului Ciocolata neagră, în topul celor mai sănătoase alimente. Ce afecţiuni previne

Ciocolata neagră, în topul celor mai sănătoase alimente. Ce afecţiuni previne

Ciocolata neagră cu 70 şi 80% cacao, consumată în cantităţi moderate, previne bolile cardiovasculare, diabetul şi colesterolul mărit.

Un studiu recent arată că persoanele care mănâncă între 20 şi 30 de grame de ciocolată neagră pe lună prezintă un risc de stop cardio respirator cu 32% mai mic decât cei care nu mănâncă deloc ciocolată.

Ciocolata neagră este o bună sursă de magneziu, fier şi zinc. Totodată, oamenii de stiinţă americani au analizat cantitatea de antioxidanţi din ciocolata neagră şi au observant că ea este asemănătoare cu cea din fructe, cum ar fi afinele, rodiile şi coacăza. Însă, nutriţioniştii recomandă consumarea cu moderaţie, maxim 20 de grame pe zi,  pentru că ea este bogată şi în zahăr şi grăsimi.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici