Video COVID-19 sau alergie la polen? Cum le poţi deosebi

  • Tusea este un simptom specific, şi la rinita alergică, şi la COVID-19
  • Diferenţa este că, atunci când ai alergie la polen, nu faci febră
  • Alergia la polen te face să duci mai des mâna la ochi sau la nas
3544 afișări
Sezonul alergiilor la polen este în toi şi poţi confunda uşor simptomele acestora cu cele ale Covid-19. Tuse, secreţii nazale sau dureri de cap... toate sunt suferinţe comune pentru cele două afecţiuni. Chiar şi pentru medici poate fi dificil să-ţi pună diagnosticul corect.
 
Camelia Berghea, medic alergolog: Nu apare febră la un pacient alergic care este afectat doar din cauza alergiei, nu avem dureri, nu avem sindrom pseudo-gripal. Dureri musculare, nu avem stare generală din ce în ce mai alterată, nu avem dispnee, respiraţie dificilă, ca simptom de debut.
 
Cel mai înşelător simptom este tusea. E una din principalele manisfestări ale rinitei alergice, dar te poate duce imediat cu gândul şi la infecţia cu coronavirus.
 
Camelia Berghea, medic alergolog: La pacientul alergic avem două motive de tuse în mod obişnut. Tuse generată de secreţiile nazale care curg şi în spatele nasului, la nivelul faringelui şi care irită şi poate să fie o tuse seacă aparent. Dar fără febră. Mai poate să fie tuse care să sugereze astm bronşic.
 
Dacă ştii că eşti alergic la polen, izolarea îţi prinde bine. Chair e indicat să stai în casă.
 
Camelia Berghea, medic alergolog: Dacă are simptome pacientul cu rinoconjunctivită sezonieră asta va face, va avea tendinţa să ducă mâna la nas, mâna la ochi, să îşi calmeze disconfortul. Şi sunt gesturile despre ştim acum că nu e bine să le facem decât dacă suntem curaţi pe mâini.
 
O persoană alergică poate fi şi un agent de transmitere a coronavirusului mult mai activ, pentru că strănută mai des. De aceea e important să poate mască atunci când iese din casă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici