Febra dengue a devenit epidemie în Argentina: se răspândeşte şi în Europa

Patologia virală este produsă de muşcătura ţânţarilor din genul Aedes aegypti, ţânţarul febrei galbene.

2023 afișări
Imaginea articolului Febra dengue a devenit epidemie în Argentina: se răspândeşte şi în Europa

Febra dengue a devenit epidemie în Argentina: se răspândeşte şi în Europa

În Argentina, febra dengue s-a transformat într-o adevărată epidemie: cel puţin 41.257 de persoane au făcut infecţia şi 39 de persoane au murit de la începutul anului din cauza bolii virale produsă de muşcătura ţânţarilor Aedes aegypti.

Sunt date care marchează o creştere netă faţă de ceea ce s-a înregistrat în anii precedenţi, chiar cu 48,4% mai mult decât în ​​2020, an în care s-au înregistrat 26 de decese.

Surse din Ministerul Sănătăţii din Argentina au precizat că în toate probele studiate serotipul 2-Cosmopolitan a fost depistat, care până acum nu circula în Argentina, ci în Brazilia şi în Peru. Este un serotip Denv-2 originar din Asia de Sud-Est, care în regiunea Americii Latine a fost izolat pentru prima dată în 2019, în Peru.

„Dengue, numită şi febra de spargere a oaselor, se răspândeşte, din păcate, şi în Europa cu cazuri autohtone în sudul Franţei. O altă problemă infecţioasă multiplicată de globalizare şi încălzire globală", a amintit expertul Matteo Bassetti, de la o Clinica din Genova (Italia), pe Twitter.

Portalul de ştiri Infobae indică faptul că actualele 39 de decese sunt distribuite în nouă zone ale Argentinei, astfel:

     provincia Buenos Aires (1);
     oraşul Buenos Aires (2);
     Jujuy (6);
     Sari (10);
     Santa Fe (7);
     Santiago del Estero (1);
     Tucumán (9);
     Entre Rios (1);
     Córdoba (2);

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici