- Home
- Sănătate
- (30.06.2021, 04:42)
- Daniel Contescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Facem România Bine
- Ieși pe plus
- Video
Organizaţia Mondială a Sănătăţii: China a scăpat de malarie după 70 de ani
- Ţara de unde a plecat pandemia coronavirus este felicitată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.
- "Astăzi felicităm poporul chinez că a scăpat ţara de malarie", a afirmat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.
- Potrivit instituţiei mondiale, până în prezent, aproximativ 40 de ţări au câştigat oficial bătălia împotriva malariei.
336 afișări

Organizaţia Mondială a Sănătăţii: China a scăpat de malarie după 70 de ani
China a câştigat lupta împotriva malariei, conform unui anunţ făcut miercuri de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), după cea cea mai populată ţară de pe glob a declarat oficial eradicarea paludismului, informează agenţia dpa.
"Astăzi felicităm poporul chinez că a scăpat ţara de malarie", a afirmat într-un comunicat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.
"Succesul lor a fost câştigat din greu şi a venit abia după decenii de acţiuni ţintite şi susţinute. Cu acest anunţ, China se alătură numărului tot mai mare de ţări care arată lumii că un viitor fără malarie este un obiectiv viabil".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cel mai gras copil din lume cântărea aproape 200 de kilograme, însă după ce a întâlnit un culturist arată complet de nerecunoscut
-
Statele Unite şi India vor avansa cooperarea militară şi tehnologică, pe fondul rivalităţii Chinei
-
HOROSCOP 2 februarie – Zodiile au aşteptări prea mari în anumite privinţe. Trebuie să privească realist lucrurile
-
Rachetă lansată din Fâşia Gaza spre Israel, interceptată de armata israeliană, pe fondul tensiunilor
Până în prezent, potrivit OMS, aproximativ 40 de ţări au câştigat oficial bătălia împotriva malariei.
În ultimii 30 de ani, China este prima ţară din regiunea Pacificului de Vest care a obţinut acest progres.
În anii 1940, China raporta aproximativ 30 de milioane de cazuri de malarie pe an. De atunci, numeroase programe guvernamentale au dus la scăderea numărului de infectări.
Potrivit OMS, China a început să distribuie medicamente pentru prevenirea bolii în zonele cu risc în urmă cu zeci de ani. Zonele de reproducere a ţânţarilor au fost, de asemenea, reduse în mod sistematic şi au fost puse la dispoziţie pe scară largă repelenţi pentru insecte şi plase de protecţie.
Malaria este o boală transmisă de ţânţarii anofeli infectaţi. Un parazit declanşează o boală infecţioasă care provoacă, printre altele, febră, cefalee şi frisoane. Dacă malaria nu este tratată rapid, boala poate pune viaţa în pericol.
Potrivit celui mai recent raport al OMS privind malaria, în 2019 au fost raportate 229 de milioane de cazuri de malarie la nivel mondial, comparativ cu 228 milioane de cazuri în 2018.
Africa, unde 94% din toate cazurile de malarie au apărut în ultima vreme, este de departe continentul cel mai afectat de această boală infecţioasă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.




PROSPORT.RO

CANCAN.RO


ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 23:06
-
ieri, 23:04