Sfaturi alimentare: Ce să mănânci în timpul zilei, dacă sări peste micul dejun

În loc de trei, de multe ori ne limităm la două mese pe zi, aşa că riscăm să mâncăm mai mult după aceea şi să nu avem suficientă energie pentru restul zilei.

2023 afișări
Imaginea articolului Sfaturi alimentare: Ce să mănânci în timpul zilei, dacă sări peste micul dejun

Sfaturi alimentare: Ce să mănânci în timpul zilei, dacă sări peste micul dejun

Dacă sări peste micul dejun, o gustare la mijlocul dimineţii devine obligatorie. Mulţi se opresc la pachet de fursecuri, un croissant de la barul din apropiere sau, mai rău, ceva de la automat.

„Dacă gustarea este prea dulce - explică Romina Cervigni, biolog, nutriţionist -, vei avea o scădere a energiei şi deci rişti să ai hipoglicemie în orele următoare gustării, o glicemie anormal de scăzută. te vei simţi foarte obosit. Ar fi de preferat un fruct şi o mână de nuci sau migdale, cam 15-20 de grame: consumate cu prudenţă, fructele uscate asigură fibra necesară saţietăţii”.

Dacă trezirea se face la ora 11.00, micul dejun devine inutil. Pentru a regla aportul de energie pierdut mai devreme trebuie să vă concentraţi pe brunch, spun specialiştii. Un amestec de mic dejun şi prânz. Fără bătăi de cap, dar alimente sănătoase, bogate în amidon. Este posibil să adăugaţi o sursă de zaharuri, de exemplu miere, dulceaţă sau fructe, şi prin smoothie-uri de fructe şi legume, care asigură surse minerale şi de fibre.

Important. „Fie că este un proces ocazional sau obişnuit, lipsa mesei de dimineaţă nu te va face neapărat să îngraşi sau să slăbeşti”.


 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici