Studiu: Mai puţin de 5.000 de paşi pe zi ar putea fi suficienţi pentru un stil de viaţă sănătos

  • De mult timp se spune că 10.000 de paşi pe zi este numărul magic de care avem nevoie pentru a ne menţine în formă şi sănătoşi.
  • Însă un nou studiu arată că mai puţin de 5.000 de paşi ar putea fi suficienţi pentru a vedea beneficii.
1294 afișări
Imaginea articolului Studiu: Mai puţin de 5.000 de paşi pe zi ar putea fi suficienţi pentru un stil de viaţă sănătos

Sursa: AP / Mediafax Foto

Analiza efectuată pe 226.000 de persoane din întreaga lume a arătat că 4.000 de paşi au fost suficienţi pentru a începe să reducă riscul de a muri prematur.

Puţin peste 2.300 de paşi sunt suficienţi pentru a aduce beneficii pentru inimă şi vasele de sânge, relatează BBC.

Cu cât mai mulţi paşi, cu atât mai multe beneficii pentru sănătate au putut fi observate, au spus cercetătorii.

Fiecare 1.000 de paşi în plus faţă de cei 4.000 reduce exponenţial riscul de a muri prematur.

Echipa de la Universitatea de Medicină din Lodz din Polonia şi de la Şcoala de Medicină a Universităţii Johns Hopkins din SUA a constatat că beneficiile mersului pe jos se aplică la toate genurile şi vârstele, indiferent de ţara în care locuiesc.

Cu toate acestea, cele mai mari beneficii au fost observate în rândul persoanelor sub 60 de ani.

Potrivit datelor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, activitatea fizică insuficientă este responsabilă pentru 3,2 milioane de decese în fiecare an, a patra cea mai frecventă cauză la nivel mondial.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici