Zimbabwe: 685 de oameni au murit în urma epidemiei de rujeolă

Bilanţul epidemiei de rujeolă din Zimbabwe a crescut la 685 de morţi, potrivit Ministerul Sănătăţii, citat de Reuters.

95 afișări
Imaginea articolului Zimbabwe: 685 de oameni au murit în urma epidemiei de rujeolă

Zimbabwe: 685 de oameni au murit în urma epidemiei de rujeolă

Epidemia de rujeolă din Zimbabwe a provocat până în prezent 685 de decese, a anunţat sâmbătă Ministerul Sănătăţii. Cifra este de peste patru ori mai mare decât cea raportată în urmă cu două săptămâni, chiar dacă programul de vaccinare la nivel naţional continuă.

„Zimbabwe a avut 6.034 de cazuri confirmate, sunt 685 de decese", a precizat ministerul într-o postare pe Twitter, adăugând că 191 de cazuri noi şi 37 de decese au fost raportate într-o singură zi, pe 1 septembrie.

Copiii cu vârste cuprinse între şase luni şi 15 ani au fost cei mai afectaţi, în special cei din sectele religioase care refuză vaccinarea, a declarat luna trecută ministrul Informaţiilor din Zimbabwe, Monica Mutsvangwa.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici