Video Ambarcaţiune ucraineană, depistată la braconaj pe Marea Neagră, la 40 mile de Sfântu Gheorghe

O navă a Gărzii de Coastă a identificat pe Marea Neagră o ambarcaţiune ucraineană, tip catamaran, aflată la braconat în Zona Economică Exclusivă a României, la bordul acesteia fiind descoperite peste 400 kilograme de calcan şi plase de pescuit tip setcă de aproximativ 1.536 de metri, anunţă IGPF.

251 afișări

Ambarcaţiunea a fost depistată duminică dimineaţa, la ora 6.00.

"Comandantul ambarcaţiunii cu patru cetăţeni din Ucraina la bord s-a supus somaţiilor legale iniţiate de nava Gărzii de Coastă, permiţând poliţiştilor de frontieră să urce la bord pentru efectuarea controlului specific. (..) Astfel, poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării 16 plase de pescuit în lungime totală de 1.536 metri şi cantitatea de 447 kilograme calcan în stare proaspătă, în valoare totală de 17.687 lei, ce a fost predată unei societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale. Totodată, ambarcaţiunea tip catamaran împreună cu membrii echipajului, patru cetăţeni ucraineni cu vârste cuprinse între 34 şi 40 de ani, au fost predaţi în data de 17.04.2017 autorităţilor ucrainene în vederea continuării cercetărilor", transmite Poliţia de Frontieră.

În cauză se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de pescuit comercial sau sportiv fără licenţă sau autorizaţie de pescuit; producerea, importul, deţinerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament; pescuitul comercial în habitatele piscicole naturale, prin orice metode şi mijloace, al peştilor şi al altor vieţuitoare acvatice, în perioada de prohibiţie, pescuitul resurselor acvatice vii cu unelte de pescuit având ochiul de plasă sub dimensiunile minime legale.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici