Video Americanii s-au săturat de carantină. Ies pe străzi şi cer să se întoarcă la muncă

  • Mii de americani sunt nemulţumiţi că trebuie să stea în izolare din cauza pandemiei
  • Protestatarii sunt susţinuţi de preşedintele Donald Trump, care îi încurajează prin mesaje pe Twitter
  • Statele Unite se află în carantină la nivel federal de pe 16 martie
2888 afișări
Americanii nu mai rezistă închişi în case şi au ieşit în stradă. Din Minessota până în California, fără să le pese de regulile de distanţare socială, mii de oameni au stat grupaţi în faţa reşedinţelor guvernatorilor.
 
Majoritatea membrii ai grupărilor de extremă dreapta, militanţi antivaccin sau membrii ai Asociaţiei Naţionale a Armelor, protestatarii cer ridicarea restricţiilor impuse de pandemia de coronavirus. 
 
Manifestanţi au parte de cel mai influent suporter pe care şi-l puteau dori, preşedintele Donald Trump. Liderul de la Casa Albă a postat pe Twitter mai multe mesaje de susţinere pentru Virginia, Minnesotta sau Michigan.
 
„Această decizie arbitrară de a închide întreprinderile, toţi aceşti muncitori care au rămas fără loc de muncă... este un dezastru. Este un dezastru economic pentru Michigan. Iar oamenii s-au săturat de asta. Le-a ajuns”, a comunicat Donald Trump. 
 
„Ştiu că oamenii vor continua să se îmbolnăvească şi cred că este îngrozitor. Personal, ştiu oameni care au murit, dar această acţiune de distrugere cu care confruntă Michigan acum seamănă a birocratism”, a mai declarat acesta. 
 
De la Washington, Donald Trump a prezentat un plan în trei paşi pentru ieşirea din carantină. El cere ca în statele în care se înregistrează un număr mic de infecţii cu coronavirus oamenilor să li se permită să meargă la muncă.
 
Reprezentanţii Partidului Democrat se opun însă redeschiderii economiei. Spun că măsura este prematură, în condiţiile în care epidemia nu este încă ţinută sub control.
 
 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici