Video Arhiepiscopul de Alba Iulia a spălat şi sărutat picioarele a 12 studenţi teologi, la slujba din Joia Patimilor | GALERIE FOTO, VIDEO

Jakubinyi György, arhiepiscopul romano-catolic de Alba Iulia, a spălat picioarele a 12 studenţi teologi, în Joia Mare din Postul Paştelui, aşa cum şi Isus Hristos a spălat picioarele apostolilor la Cina cea de Taină, în urmă cu aproape 2.000 de ani, transmite corespondentul MEDIAFAX.

795 afișări

VEZI MAI JOS GALERIA FOTO 

La slujba din Joia Patimilor, oficiată de arhiepiscopul Jakubinyi György, au participat la Catedrala Romano-Catolică din Alba Iulia aproape 100 de enoriaşi, majoritatea romano-catolici de etnie maghiară, dar şi câţiva tineri de alte religii, care au vrut să asiste la ritualul spălării picioarelor.

Şi în acest an, arhiepiscopul Jakubinyi György a spălat, iar apoi sărutat, picioarele a 12 studenţi teologi, amintind astfel de gestul de iubire şi umilinţă pe care Isus Hristos l-a făcut pentru cei 12 apostoli ai săi, în urmă cu aproape 2.000 de ani.

Un tânăr care a participat la slujbă, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că ritualul are scopul de a realiza între creştini o atmosferă frăţească, de iubire, iar cei mari să se smerească în faţa celor mici.

De asemenea, un grup de tineri ortodocşi au spus, corespondentului MEDIAFAX, că au venit din curiozitate, iar imediat după terminarea ritualului au părăsit biserica.

Potrivit tradiţiei romano catolice, în cadrul slujbei din Joia Mare, reprezentanţii clerului spală picioarele a 12 persoane pentru a aduce aminte de gestul de umilinţă pe care Iisus l-a făcut pentru cei 12 apostoli.

Catedrala Romano-Catolică din Alba Iulia, situată în interiorul Cetăţii Alba Carolina, este una dintre cele mai vechi şi lungi catedrale din România, fiind ridicată în secolul a XI-lea. În secolul al XIII-lea a fost distrusă de invazia tătară, actualul edificiu fiind reconstruit între anii 1246-1291.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici