Video Asistenţii sociali vor şi ei sporuri, ca medicii: în timpul pandemiei, dorm câte cinci într-un pat

  • Asistenţii sociali cer sporuri de 100-200 de euro pe lună
  • Aceştia spun că stau închişi 14 zile la locul de muncă, ca nişte „deţinuţi”
1652 afișări
Nu doar medicii sunt eroi, spun angajaţii din asistenţa socială care, de o săptămână sunt nevoiţi să stea în carantină la locul de muncă, în condiţii greu de imaginat. Dorm câte cinci adulţi într-un pat, femei şi bărbaţi. Iar în alte centre, angajaţii dorm pe jos sau în pat cu cei pe care-i îngrijesc.
 
O angajată a Direcţiei de Asistenţă Socială şi Preotecţia Copilului Dolj povesteşte că într-un singur apartament sunt 11 suflete, dintre care şase copii.
 
„Cu atâtea persoane într-o cameră, te duci la toaletă, la duş... cât ai da şi cu cloramină şi cu... tot te poţi îmbolnăvi. Nu iei COVID, iei altceva, că sunt destui microbi”, a spus aceasta. 
 
Ţinând cont de condiţiile în care lucrează, asistenţii sociali cred că ar merita şi ei de un spor salarial, aşa cum primesc medicii.
 
„Am vrea şi noi să primim... 100-200 de euro sau spor la centre... stimulare, pentru că pe umerii noştri, credeţi-mă, apasă o greutate foarte mare, o responsabilitate, mai bine zis”, a mai declarat ea.

Ringo Dămureanu, preşedintele Sindicatului „Forţa legii”, spune că majoritatea celor care fac parte din această categorie profesională nu primesc de regulă niciun spor. 
 
„Cei din centrele rezidenţiale au avut un singur spor şi acela de condiţii deosebit de periculoase. Cei din apartamente, din centrele pentru copii au avut un spor de vreo şase ori mai mic, respectiv vreo 15%, iar mare parte parte din personal care, din păcate, e o hibă a legii salarizării, e încadrat ca personal administrativ, are spor zero la sută”, a explicat acesta. 
 
Din cauza carantinei, în unele centre au apărut tensiuni între angajaţi şi copiii aflaţi în îngrijire.
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici