ATENŢIONARE METEO de caniculă, vijelii şi grindină, până luni după-masă. Vezi zonele afectate

Canicula se va resimţi în cea mai mai mare parte a ţării duminică, temperaturile ajungând până la 37 de grade Celsius. Luni disconfortul termic se va accentua în sudul şi estul ţării, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi depăşi pragul critic de 80 de unităţi, informează ANM.

9038 afișări
Imaginea articolului ATENŢIONARE METEO de caniculă, vijelii şi grindină, până luni după-masă. Vezi zonele afectate

ALERTĂ METEO de caniculă, vijelii şi grindină, până luni după-masă. Vezi zonele afectate

Potrivit meteorologilor, pe parcursul zilei de duminică, 25 iunie, vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a ţării, caniculară după-amiază în Banat, Oltenia, sud-vestul Transilvaniei şi local în Muntenia, regiuni unde temperaturile maxime se vor încadra între 34 şi 37 de grade, iar disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) urmând a atinge sau depăşi uşor pragul critic de 80 de unităţi.

 Luni, 26 iunie, disconfortul termic se va accentua în sudul şi estul ţării, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi depăşi pragul critic de 80 de unităţi, iar în Oltenia şi Muntenia vor fi frecvent temperaturi maxime de 35...37 de grade.  

Instabilitatea atmosferică va fi accentuată duminică după-amiaza şi în special în noaptea de duminică spre luni în vest şi nord-vest, iar luni după orele prânzului cu precădere în nord, în centru, la deal şi la munte. Local vor fi averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi condiţii de grindină, transmite ANM.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici