Video Avantajele şi dezavantajele cursurilor online. Studenţii ajung la facultate cât ai face „click”

  • Studenţii participă la cursuri din vârful patului
  • Profesorilor, însă, le lipseşte stilul clasic de predare
  • Platformele folosite pentru desfăşurarea cursurilor sunt Zoom, Meet şi Skype
1968 afișări

Să nu mai mergi la facultate şi totuşi să participi la cursuri. Asta da studenţie, ai fi zis acum câţiva ani. Astăzi, însă, cursurile online tind să devină un obicei. Noi am testat deja exeperienţa. Am vorbit cu decanul Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării, Antonio Momoc, pe platforma Zoom, pentru a vedea care sunt avantajele şi dezavantajele acestui tip de comunicare. 

Antonio Momoc, decan Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării: „Reacţia studenţilor, în principiu, e destul de bună, nu cred că acolo sunt probleme, poate problemele sunt la nivelul conexiunii la internet, mai degrabă de natură tehnică, sunt cazurile sociale, studenţii care poate nu au laptop sau calculator acasă, sunt şi asemenea cazuri de care ne ocupăm.”

Pe de altă parte, profesorilor le lipseşte conexiunea directă cu studenţii, de la clasă. Conferinţele online pot crea un disconfort. 

„Mulţi se plâng că e destul de obositor să vorbeşti în faţa unui ecran. Dacă ai un curs cu 200-250 de studenţi, iar ei îşi ţin microfonul închis sau nu apar pe ecran, evident că nu ştii ce reacţii au, şi invers, dacă şi-ar deschide toţi microfonul şi ar discuta în timp ce profesorul ar face prezentările în Power Point sau cum le face el, iar ar fi o sursă de zgomot continuă şi ar întrerupe şirul gândirii celui care susţine o prezentare.”

Studenţii sunt mulţumiţi. S-au trezit şi au ajuns la facultate cât ar face „click”.

Raluca, studentă: „Categoric, nu s-ar fi întâmplat dacă coronavirus nu exista, dar consier că aceste cursuri online sunt printre cele mai bune lucruri care se întâmplă în perioada asta atât de rea, ne protejăm foarte mult pe noi, pe profesori şi pe toţi cei din jur, eonomisim foarte foarte mult timp.”

„În contextul ăsta, niciodată n-a fost munca atât de aproape de facultate. La modul că pot să-mi lucrez task-urile de la muncă şi să fiu conectată şi pe plaformele online unde ne predau profesorii.”

Aplicaţiile folosite pentru desfăşurarea cursurilor sunt Meet, Zoom şi clasicul  Skype.

 

 

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici