Video Avocaţii, notarii şi executorii sunt obligaţi să lucreze pe perioada stării de urgenţă. Ce riscă dacă îşi suspendă activitatea

  • Avocaţii, notarii şi executorii judecătoreşti sunt obligaţi să lucreze pe perioada stării de urgenţă
  • Dacă îşi suspendă activitatea, notarii, avocaţii şi executorii riscă excluderea din profesie
  • Avocaţii, notarii şi judecătorii beneficiază, pe perioada stării de urgenţă, de amânarea plăţii utilităţilor şi a chiriei biroului
2596 afișări
Avocaţii, notarii publici şi executori judecătoreşti sunt obligaţi să muncească pe perioada stării de urgenţă. Dispoziţia este cuprinsă într-o ordonanţă dată de Guvern. Dacă îşi suspendă activitatea, riscă excluderea din profesie.
 
Nadia Cantemir-Stoica, avocat specializat în drept penal: Nerespectarea acestei obligaţii, prevede legiuitorul, reprezintă abatere disciplinară care se sancţionează cu excluderea din profesie, în condiţiile şi cu procedura stabilite de legislaţia în vigoare, aplicabile fiecărei profesii.
 
Cu toate astea, avocaţii spun că nu se va ajunge la excluderea din profesie, având în vedere şi prevederile legii 51/1995 pentru organizarea şi exercitarea profesiei de avocat.
 
Ordonanţa vine la pachet şi cu anumite înlesniri. Astfel, pe perioada stării de urgenţă, avocaţii, notarii şi executorii beneficiază de amânarea plăţii facturilor la utilităţi şi a chiriei biroului.
 
Nadia Cantemir-Stoica, avocat specializat în drept penal: Trebuie să ne asigurăm că avocaţii beneficiază de suport real din partea autorităţilor, în vederea continuării exercitării profesiei în aceste momente dificile. Cele din OUG nr. 29/2020 sunt utile, dar sunt insuficiente în multe cazuri pentru a menţine în condiţii optime activitatea formelor de exercitare a profesiei de avocat şi suportul salariaţilor acestora.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici