Video Bărbat rănit în Masivul Bucegi, preluat de un elicopter SMURD. Imagini din timpul operaţiunii de salvare - VIDEO

Un bărbat care s-a rănit grav după ce a căzut în timp ce se plimba cu un ATV într-o zonă accidentată din Masivul Bucegi a fost găsit, sâmbătă, de jandarmi montani şi salvamontişti, el suferind mai multe fracturi şi urmând a fi preluat de un elicopter SMURD pentru a fi dus la spital.

574 afișări

Potrivit informaţiilor furnizate de reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Dâmboviţa, jandarmii montani şi salvamontiştii dâmboviţeni, sprijiniţi de jandarmi şi salvatori montani din judeţul Braşov, au participat, sâmbătă, la o acţiune de recuperare a unui bărbat care a căzut cu ATV-ul, în timp ce se plimba pe munte.

Bărbatul, în vârstă de 69 de ani, a scăpat vehiculul de sub control şi a căzut în Masivul Bucegi, în zona Munţilor Dudele şi Pietrele Albe, la graniţa dintre judeţele Dâmboviţa şi Braşov.

El a fost găsit de echipele de intervenţie, care i-au acordat primul ajutor şi care au constatat că are o fractură la piciorul drept şi, foarte probabil, mai multe fracturi costale. El urmează a fi preluat de un elicopter SMURD şi dus la spital.

Tot sâmbătă, o persoană a căzut într-o prăpastie pe Jepii Mici din Masivul Bucegi, în judeţul Prahova.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Prahova, Leonard Dragomirescu, a declarat că la 112 a fost primit un apel de la o persoană care a văzut accidentul, iar jandarmi, salvamontişti şi reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova au plecat către locul indicat.

La ora transmiterii acestei ştiri, nu se cunoaşte la ce diferenţă de nivel se află persoana căzută în prăpastie şi nici care este starea acesteia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici