Video Bătrânii vor putea ieşi din casă şi seara începând de azi. Mesajul preşedintelui Iohannis

  • Vârstnicii vor putea sta mai mult timp afară din casă
  • Bătrânii vor putea ieşi în intervalul 7:00-11:00 şi în intervalul 19:00-22:00
  • Pensionarii s-au plând să două ore nu sunt de ajuns pentru a face cumpărături
15895 afișări

Dacă ai peste 65 de ani, trebuie să ştii că de azi vei putea ieşi din casă şi seara. Printr-o ordonanţă militară, vei putea să îţi faci cumpărăturile sau să te recreezi în intervalul 7:00-11:00 şi în intervalul 19:00-22:00. Preşedintele României îţi spune, însă, că nu ai voie să ieşi decât pentru urgenţă sau să te recreezi, dar în jurul blocului.

”O a două temă importantă se referă la persoanele peste 65 de ani, care în momentul de faţă conform unei OM pot ieşi între 11 şi 13. Având în vedere că vremea se încălzeşte, că intervalul stabilit a fost considerat prea scurt, începând de astăzi, tot prin OM se va schimba acest interval. Vor avea la dispoziţie două intervale - dimineaţă de la 7 la oră 11 şi seară de la oră 19 până la oră 22 - când vor putea să iasă din casă fie pentru cuparaturi, fie pentru a face un pic de mişcare în jurul casei sau în jurul blocului”, a declarat Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Măsura vine în contextul în care vârstnicii s-au plâns că două ore nu sunt de ajuns pentru a-şi rezolva problemele.

Anunţul a fost făcut de Klaus Iohannis, luni, în cadrul unei declaraţie de presă de la Cotroceni.


Abonează-te la Mediafax pe Youtube: Cine ar putea primi măşti gratuite de la stat în România

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici