Video Bilanţul inundaţiilor: Peste 260 de persoane au fost evacuate din calea viiturilor/ Circulaţia rutieră, blocată pe mai multe drumuri naţionale

Peste 260 de persoane au fost evacuate din calea viiturilor şi 8 au fost salvate de către echipajele de intervenţie ale MAI, iar circulaţia rutieră este blocată pe mai multe drumuri naţionale şi judeţene. Sute de case, curţi şi anexe gospodăreşti au fost afectate de inundaţiile din ultimele 24 ore.

424 afișări

„În ultimele 24 de ore, pompierii, poliţiştii şi jandarmii au intervenit în 101 localităţi din 23 judeţe (AB, AR, AG, BC, BH, BT, BV, BZ, DB, DJ, GJ, GR, HD, IF, IS, OT, PH, SB, SV, TM, TR, VL şi VN) afectate de fenomenele hidro-meteorologice periculoase. Au fost salvate 4 persoane dintr-un autoturism în localitatea Lăpuşnic din judeţul Timiş, iar 3 persoane au fost salvate în localitatea Stroeşti din judeţul Botoşani. Tot în judeţul Botoşani, în localitatea Câmpeni, un bărbat a fost salvat după ce tractorul în care se afla a fost luat de viitură”, informează MAI, printr-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, în localitatea Bascov din judeţul Argeş, angajaţii Ministerului Afacerilor Interne au evacuat 154 copii de la grădiniţa cu program prelungit din cauza apei din curtea unităţii de învăţământ, iar în localitatea Todireni din judeţul Botoşani, 49 persoane au fost evacuate preventiv la Căminul Cultural din localitate ca urmare a creşterii cotelor râului Sitna.

De asemenea, au fost afectate 181 case, 12 anexe gospodăreşti, 162 beciuri/subsoluri, 569 curţi, cinci clădiri aparţinând unor instituţii publice şi patru imobile ale unor operatori economici.

„Totodată, circulaţia rutieră este blocată, din cauza apei, aluviunilor şi a alunecărilor de teren pe 3 drumuri naţionale (DN 73D/AG, DN 12A/BT şi DN 17A/SV) şi 4 drumuri judeţene (DJ 203K/BZ, DJ 281B/IS, DJ 609/TM şi DJ 205D/VN), respectiv temporar afectată pe 3 drumuri naţionale (DN 7/AR şi VL, DN 76/BH şi DN 2D/VN), 5 drumuri judeţene (DJ 282D, DJ 297, DJ 282B/BT, DJ 708E/HD şi DJ 609B/TM) şi 1 drum comunal (DC 93/TM). În prezent, angajaţii MAI intervin pentru înlăturarea efectelor fenomenelor hidro-meteorologice în 7 judeţe (AR, BH, HD, IF, IS, OT şi TM)”, mai arată Ministerul.

Au fost transmise mesaje de avertizare pentru populaţie prin sistemul RO-ALERT în opt judeţe (Argeş, Bacău, Bihor, Botoşani, Maramureş, Iaşi, Sălaj şi Timişoara).

Bihor: 20 de persoane, între care trei copii, evacuate de pompieri după inundaţii

20 de persoane, între care trei copii, au fost evacuate, în timpul nopţii de joi spre vineri, din trei localităţi din Bihor, din cauza inundaţiilor, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit unui comunicat al ISU Bihor transmis, vineri, echipajele de pompieri au desfăşurat peste 60 de misiuni de salvare de persoane şi evacuare a apei din gospodării situate în 28 de localităţi.

„În cursul nopţii de joi spre vineri pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă <<Crişana>> au intervenit pentru salvarea cetăţenilor şi înlăturarea efectelor negative ale fenomenelor hidrometeorologice periculoase manifestate în judeţul Bihor, misiunile de salvare a persoanelor aflate în pericol şi de evacuare a apei din gospodăriile inundate continuând şi pe parcursul zilei de vineri. Echipajele de pompieri în cooperare cu serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă (SVSU) au desfăşurat peste 60 de misiuni de salvare de persoane şi evacuare a apei din gospodării situate în 28 de localităţi. În localitatea Burzuc, pompierii Detaşamentului 1 Oradea au evacuat trei persoane, în localitatea Lugaşu de Jos, SVSU a intervenit pentru evacuarea a 10 persoane, iar în Şuşturogiu, pompierii Gărzii Sălard au acţionat pentru evacuarea a patru adulţi şi trei copii”, se arată în documentul citat.

Având în vedere creşterea debitelor pe anumite râuri, ISU Bihor face apel la cetăţeni să nu se apropie de malurile acestora şi să nu încerce să le traverseze prin apă.

Taguri:
mai,
inundaţii,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici