Video Bucuria educaţiei, răpită chiar şi în lipsa riscurilor pentru sănătate

  • Bucuria copiilor de a se juca, răpită până la toamnă
  • Părinţi exasperaţi, educatori nedumeriţi
  • O grădinţă în aer liber nu îşi poate deschide porţile pentru copii
430 afișări

A trecut prea mult timp de când copiii sunt despărţiţi de prietenii lor, spun părinţii. După două luni de izolare, copiii abia aşteptau să se întoarcă la grădiniţă sau la şcoală, dar guvernanţii au decis să le prelungească suferinţa până în toamnă. 

Raluca Mişu: După 2 luni de izolare în mediul familial se resping, copii au nevoie de comunitate, de educatorii lor, copii au nevoie de alţi copii de vârsta lor cu care să interacţioneze, să se joace, să se bucure.

O grădiniţă care are majoritatea activităţilor în aer liber poate fi un loc numai bun pentru joacă şi educaţie în siguranţă. Dar va trece vara fără ca ecoul copiilor să răsune printre copaci. 

Dan Prediger. Fondator – Forest School: Am eliminat aproape toate jucăriile din grădiniţă. Singurele lor jucării sunt cele pe care le vor construi în natură. Grupuri de copii de până în şase copii maxim, să fie numai în aer liber, deci toate activităţile se vor desfăşura afară, inclusiv masa va fi servită afară.

În vreme ce în multe ţări din lume copiii s-au putut întoarce la grădinţă sau la şcoală după ce vârful epidemiei de Covid-19 a trecut, la noi aleşii spun că nu se pot respecta normele de siguranţă sanitară. Şi nu par a ţine cont nici măcar de spaţiile în care educaţia poate continua fără riscuri pentru sănătate.

În vreme de epidemie, o grădiniţă din Băneasa s-a reinventat. Forest School a profitat de curtea spaţioasă şi a reamenajat-o pentru siguranţa celor mici.

Nu doar epidemia i-a determinat să facă o grădiniţă exclusiv în aer liber, ei s-au gândit şi la bucuria copiilor.

Fondator – Forest School: O curte ar trebui să aibă o serie de elemente pentru a stimula şi dezvolta toate tipurile de inteligenţă şi aşa a pornit toată idea proiectului.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici