Video Cât de inconfortabil e pentru tine purtatul măştii? Şoferii de autobuz o suportă toată ziua

  • Eşti obligat să porţi mască de protecţie în spaţii închise, până pe 16 iunie
  • La birou, spre exemplu, eşti nevoit să faci acest lucru, dar nu poţi spune că nu îţi creează disconfort
  • Şoferii de autobuz, spre exemplu, trebuie să suporte masca întreaga zi
834 afișări

Eşti nevoit să porţi mască, dar asta nu înseamnă că nu îţi creează disconfort. Şoferii de autobuz, spre exemplu, nu au încotro, poartă masca toată ziua. Nemulţumirea lor se citeşte chiar şi în spatele măştii.

La birou, eşti obligat să porţi masca, dar nimeni nu neagă că este greu de suportat atâtea ore.

„Mi-e greu să vă spun dacă protejează sau nu protejează. Este, mai degrabă, un element psihologic, cu siguranţă, din punct de vedere psihologic, probabil că văzându-ţi colegul mascat, îţi creează un confort suplimentar”.

„În spaţiile  publice, aerisite, unde nu este nici foarte multă aglomeraţie, zic că este destul de cât, normal la liber”.

„În opinia mea, este necesar, în spaţiile închise, dar în aer liber, cred că dacă se păstrează distanţa socială şi de bun simţ, mai mult ca de obicei, se poate şi fără”, spun oamenii.

Oamenii deja s-au plâns la Avocatul Poporului de obligativitatea purtării măştilor. 

Renate Weber, Avocatul Poporului: Am primit. În ultimele zile au venit mai multe petiţii la noi în legătură cu obligativitatea purtării măştilor, în legătură cu termoscanarea. Avem mai multe petiţii, într-adevăr. 

Dacă nu te supui prevederilor purtării obligatorii a măştii în anumite spaţii, rişti amenzi de până la 2.500 de lei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici