Video Cea mai modernă unitate de maternitate din ţară, inaugurată în Bucureşti - GALERIE FOTO & VIDEO

Cea mai modernă maternitate din România, „Unitatea de asistenţă materno-fetală de excelenţă”, a fost inaugurată marţi la Spitalul Clinic de Obstretică şi Ginecologie „Polizu”.

3433 afișări

Unitatea Materno-Fetală de Excelenţă va funcţiona în Institutul Naţional pentru Sănătatea mamei şi a Copilului, din Capitală şi este prima de acest fel din România.

Unitatea oferă tratamente foarte complexe care nu se mai pot face în niciun alt spital de stat. Spre exemplu, va fi singurul loc unde se vor putea face operaţii pe făt în burta mamei.

Sala de operaţie este dotată cu cele mai avansate tehnologii din domeniu, iar chirurgii vor putea face intervenţii fetale deschise, chirurgie minim invazivă fetoscopică şi proceduri complexe ex utero intrapartum.

Sala de operaţii multifuncţională va permite, în sistem de telemedicină, vizionări şi modalităţi interactive de participare a rezidenţilor şi specialiştilor din domeniul medicinei materno-fetale.

Chirurgii care vor lucra aici vor utiliza instrumente specifice şi vor fi ajutaţi de tehnici video imagistice de ultima generaţie. De asemenea, sala de operaţii permite intervenţii chirurgicale realizate simultan asupra mamei cât şi a fătului, de către două echipe operatorii în aceeaşi locaţie.

Clinica mai are în dotare un amfiteatru cu dispozitive media pentru telemedicină (îmbinarea tehnologiei moderne cu medicina, sălile de operaţie fiind dotate cu monitoare speciale touch screen şi alte gadget-uri medicale).

Proiectul acestui centru a fost iniţiat şi dezvoltat de Prof. Dr. Nicolae Suciu şi a costat peste 55.000.000 de lei, din fonduri structurale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici