Video #Centenar. ROMÂNII despre libertate si putere! “Nu mi-e frică să arăt ceea ce sunt ”/ "Nu poate să mă cumpere nimeni"

Libertatea şi puterea cu cuvintele românilor: “Trăiesc într-o ţară liberă în care pot sa gândesc aşa cum vreau”, “nu mi-e frică să arăt ceea ce sunt ”, “pot să spun NU”, “nu poate să mă cumpere nimeni cu nimic”, “sunt liber prin ideile, visele şi acţiunile mele”.

1156 afișări

Dr. Ioana Drăgan, specialist în chirurgie intrauterină: “Libertatea mea stă în anul în care m-am născut şi în posibilitatea de a trăi într-o ţară liberă în care pot să fac ceea ce îmi doresc profesional, social, emoţional, să gândesc aşa cum vreau, să fac ceea ce vreau şi să fiu cu cine vreau! Cred că dacă aş fi acum înainte de 1990, libertatea mea ar fi fost cu siguranţă îngradită şi posibilitatea de a fi unde sunt acum ar fi fost zero.”

Carmen Tănase, actriţă : “Cred că libertatea mea stă în faptul că nu poate să mă cumpere nimeni cu nimic. Cred că nu am un preţ şi mă mândresc cu chestia asta.”

Smiley, artist: “Nu încerc să fiu altceva decât sunt. Şi sunt împăcat cu ceea ce sunt şi cu cine sunt. În fiecare zi mă verific să nu cumva să alunec pe alte drumuri şi nu mi-e frică să arăt ceea ce sunt indiferent de repercursiuni.”

Emilia Popescu, actriţă : “Mă simt liberă atunci când pot să spun foarte relaxată NU. Când pot să refuz. Asta îmi dă o stare de confort şi de libertate. .Dar LIBERTATEA cu majuscule , nu ştiu dacă am dobândit-o. Nici măcar pe scenă .”

Prof. dr. Ion Bănşoiu, preşedinte “Paideia”: “Eu ca persoană m-am bucurat de o libertate atât cât am putut să mi-o creez prin munca intelectuală , prin ideile, visele şi acţiunile mele coordonate de un ţel, de un proiect. Puterea mea a stat într-o teribilă curiozitate şi o muncă formidabilă de a înţelege, acolo a fost puterea , o energie sufletească foarte mare, de-acolo vine, ca să zic aşa. Şi cu asta cred că te naşti.”

Dr. Ioana Drăgan, specialist în chirurgie intrauterină: “Puterea mea stă în echilibrul meu de acasă, în faptul că am susţinerea familiei mele şi a soţului meu şi în acele puţine ore când sunt acasă simt că sunt ca un telefon mobil care se pune la incărcat.”

Adela Popescu, actriţă: “În copilăria pe care am avut-o. Mi se pare că toată seva de-acolo mi-o iau, din ancorele pe care le simt foarte puternice de fiecare dată când sunt în momente grele.”

Emilia Popescu, actrita: “În credinţă. Credinţa în Dumnezeu că mă va salva în orice situaţie aş fi.”

Cosmin Rotarescu, fondator “United Autism”, tatal unei fetite cu autism. “Datorita fiicei mele, Sara, am fost forţat să conştientizez cât sunt de puternic. Când singura şansă nu este dacât să fii puternic, atunci te descoperi”.

Carmen Tănase, actriţă: “În primul rând nu ştiu dacă am atâta putere. Habar n-am, dar aia câtă e, cred ca stă într-o coloana vertebrală încă dreaptă.”

Smiley, artist: “Nu m-am gândit niciodată la treaba asta dar cred că fac ceea ce fac din iubire şi pentru iubire. Şi cred că iubirea în general este cea mai mare putere a noastră.”

Dr. Anca Vereanu, stomatolog: “Fac ce îmi place şi asta îmi dă libertate şi puterea de a fi independent, veselă, şi de a fi eu.”

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici