Video Cinci kilograme de explozibil, pentru fiecare din cele două obuze detonate lângă râul Prahova. Craterul format în urma exploziei are un diametru de 3 metri

Echipe pirotehnice de la ISU Prahova şi specialişti ai Unităţii de la Ciolpani au detonat, miercuri, două obuze găsite în Cocorăşti Colţ, pentru fiecare proiectil fiind folosite câte cinci kilograme de explozibil, transmite corespondentul MEDIAFAX.

143 afișări

Două obuze americane care provin din al Doilea Război Mondial, care cântăresc 100 de kilograme fiecare au fost detonate, miercuri, în Cocorăştii Colţ. Proiectilele au fost descoperite marţi seară şi aveau încărcătură explozivă.

Pentru detonarea celor două obuze au venit în sprijinul echipelor pirotehnice ale ISU Prahova şi forţe de la Unitatea Specială de Intervenţie în Situaţii de Urgenţă de la Ciolpani, distrugerea muniţiei având loc în zona în care a fost găsită.

„Echipa pirotehnică a decis detonarea obuzelor în zona în care au fost găsite. S-au săpat două gropi şi s-au folosit câte cinci kilograme de expozibil pentru fiecare obuz”, a declarat Raluca Vasiloae, purtător de cuvânt al ISU Prahova.

Potrivit acesteia, a fost format şi un perimetru de siguranţă pe o distanţă de aproximativ un kilometru, iar populaţia a fost înştiinţată că urmează să aibă loc detonarea.

Craterul format în urma exploziei are un diametru de 3 metri.

De la începutul anului şi până acum în Prahova au fost descoperite două proiectile şi 10 grenade defensive.

Obuzele care au fost detonate au fost găsite marţi seara de un localcni pe albia râului Prahova, pompierii stabilind că acestea erau în stare de funţionare.

Echipa pirotehnică a decis ca peste noapte muniţia să fie lăsată în locul în care a fost găsită, dar păzită de reprezentanţii ISU Prahova.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici