Cod GALBEN de ceaţă pe drumurile din mai multe judeţe. Pe A1, vizibilitatea scade sub 50 de metri/ Curse aeriene cu întârzieri

Circulaţia rutieră se desfăşoară în condiţii de ceaţă pe drumurile din judeţele Cluj, Sălaj, Bistriţa-Năsăud şi Harghita, iar pe A1, între kilometrii 309 şi 369 (Sebeş - Deva), vizibilitatea scade sub 50 de metri, potrivit Centrului Infotrafic al Poliţiei Române.

817 afișări
Imaginea articolului Cod GALBEN de ceaţă pe drumurile din mai multe judeţe. Pe A1, vizibilitatea scade sub 50 de metri/ Curse aeriene cu întârzieri

Ceaţă pe drumurile din mai multe judeţe. Pe A1, vizibilitatea scade sub 50 de metri (Imagine: Silviu Matei/ Mediafax Foto)

"În centrul ţării, traficul rutier se desfăşoară în condiţii de ceaţă. Pentru judeţele Cluj, Sălaj, Bistriţa-Năsăud şi Harghita, Administraţia Naţională de Meteorologie a emis atenţionări nowcasting cu cod galben referitoare la acest fenomen. Le recomandăm conducătorilor auto să ruleze cu viteză adaptată, să mărească distanţa în mers între autovehicule, să nu se angajeze în depăşiri riscante, iar când vizibilitatea este foarte scăzută să folosească luminile de ceaţă împreună cu cele de întâlnire", potrivit unui comunicat de presă al Centrului Infotrafic al Poliţiei Române.

Totodată, pe Autostrada 1, pe tronsonul Cunţa - Sebeş - Deva, traficul rutier se desfăşoară în condiţii de ceaţă. Între kilometrii 292 şi 309 (Cunţa - Sebeş) vizibilitatea este de aproximativ 100 de metri, iar între 309 şi 369 (Sebeş - Deva) scade sub 50 de metri.

Pentru judeţul Sibiu, meteorologii au emis o atenţionare nowcasting cod galben de vânt puternic, valabilă până la ora 09.00.

Cluj: Şapte curse aeriene afectate de ceaţă pe Aeroportul Internaţional "Avram Iancu”

Şapte curse aeriene interne şi internaţionale sunt afectate, luni, de ceaţa de pe Aeroportul Internaţional "Avram Iancu” Cluj, înregistrând întârzieri sau fiind redirecţionate spre alte aeroporturi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Directorul Aeroportului Internaţional "Avram Iancu” Cluj, David Ciceo, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că speră ca vizibilitatea să revină la normal în ora următoare.

"Sunt mai multe curse aeriene interne şi internaţionale afectate de ceaţa de pe Aeroportul Internaţional <Avram Iancu> Cluj, unele înregistrând întîrzieri, iar altele fiind redirecţionate spre alte aeroporturi. Deocamdată nu se poate ateriza pe Cluj, zborurile de la Bucureşti au întârziere, iar cursa de la Iaşi care trebuia să aterizeze în cursul dimineţii a fost deviată pe Aeroportul Timişoara. Sperăm ca vizibilitatea să revină la normal în următoarea oră”, a spus Ciceo.

Potrivit site-ului aeroportului clujean, pe lângă cursa de Iaşi care a fost redirecţionată la Timişoara, iar cea care trebuia să sosească de la Timişoara a fost redirecţionată la Sibiu, la sosiri înregistrează întârzieri zborurile de la Bucureşti, Baden Baden şi Charleroi, iar la plecări cele de Iaşi şi Bucureşti.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici