Coloane de maşini pe Valea Prahovei, mulţi turişti urcă spre staţiunile montane. Aglomeraţie şi la vama Nădlac. Poliţiştii au montat 400 de radare - FOTO - VIDEO

Circulaţia este îngreunată la ieşire din Bucureşti, pe A1 şi DN1, dar şi în zona staţiunilor montane. La vama Nădlac, la ieşirea din ţară, valorile de trafic sunt ridicate. Poliţiştii acţionează cu 400 de radare pentru sancţionarea şoferilor care circulă cu viteză.

1699 afișări
Imaginea articolului Coloane de maşini pe Valea Prahovei, mulţi turişti urcă spre staţiunile montane. Aglomeraţie şi la vama Nădlac. Poliţiştii au montat 400 de radare - FOTO - VIDEO

Sute de mii de români au plecat miercuri în mini-vacanţa de Ziua Naţională a României, astfel încât valorile de trafic sunt în continuă creştere.

Pe DN 1, în zona Comarnic, maşinile circulă în coloană spre Braşov, între kilometri 101 şi 107, la fel şi în dreptul localităţii Buşteni, între kilometri 129 şi 131. Pe Drumul Naţional 2, între Bucureşti şi Urziceni se înregistrează, de asemenea, aglomeraţie pe sensul de ieşire din Capitală.

Totodată, la ieşirea de pe autostrada Bucureşti-Piteşti şi intrarea pe DN7, spre Râmnicu Vâlcea, se circulă în coloană, iar în judeţul Arad, în zona vămii Nădlac, la ieşirea din ţară, valorile de trafic sunt în creştere.

Pentru a monitoriza traficul şi a preveni producerea accidentelor rutiere, mii de poliţişti au fost mobilizaţi şi sute de radare au fost dispuse pe principalele drumuri din ţară.

"În această perioadă aproximativ 8.400 de poliţişti acţionează cu peste 3.500 de autospeciale şi cu peste 400 de aparate radare. Conducătorii auto trebuie să cunoască faptul că Poliţia Română acţionează şi cu autospeciale neinscripţionate, dotate cu aparate radar. Traficul rutier este monitorizat şi pe calea aerului, echipajele de la sol putând fi redirecţionate în zonele unde există probleme de fluenţă a traficului" a declarat inspectorul Georgian Drăgan, purtător de cuvânt al Poliţiei Române.

 

oliţia recomandă şoferilor să se informeze înainte de a pleca la drum cu privire la condiţii meteo şi rutiere, să respecte regulile de circulaţie, să respecte indicaţiile poliţiştilor rutieri şi să dea dovadă de prudenţă şi politeţe în trafic.

Cele mai multe echipaje de poliţie vor acţiona pe DN 1, DN 2 şi pe autostrăzi, măsurile sporite de monitorizare a traficului urmând să fie menţinute pe toată perioada mini-vacanţei de 1 Decembrie, informează reprezentanţii autorităţilor.

Şoferii sunt sfătuiţi să manifeste disciplină în trafic şi să respecte indicaţiile poliţiştilor rutieri prezenţi pe teren.

La punctul de trecere a frontierei Nădlac 2 de pe autostrada Nădlac-Arad se lucrează la capacitate maximă, pe şase benzi de ieşire din ţară pentru maşinile mici, însă chiar şi în aceste condiţii sunt cozi, iar autoturismele aşteaptă chiar şi o oră pentru a ieşi din ţară.

"În minivacanţă la Viena mergem", a declarat un bărbat.

Un alt bărbat a spus că "e cam aglomerat, dar e normal pentru această perioadă, nu am stat aşa mult în frontieră, în vacanţă în Austria mergem".

Un alt bărbat pregătit să plece pentru minivacanţă la Praga a declarat că aglomeraţia din vamă e "ca la noi, nu suntem români dacă nu stăm şi la o coadă".

Majoritatea persoanelor aflate la coadă miercuri la prânz s-au plâns de timpii de aşteptare.

"Profităm de cinci zile libere şi mergem un pic să scăpăm de aglomeraţia din România, mergem la Viena la Târgul de Crăciun", a declarat un bărbat.

Timpi de aşteptare de până la o oră sunt şi la Borş, lângă Oradea.

Poliţia de Frontieră nu a prezentat până în acest moment o estimare a numărului persoanelor care au ieşit din ţară în ultimele ore.

Poliţiştii de frontieră au luat măsuri speciale pentru a face faţă situaţiei, aducând mai mulţi agenţi la lucru.

Poliţiştii de frontieră arădeni recomandă şoferilor să folosească şi alte puncte de trecere a graniţei.

În judeţul Arad sunt patru puncte auto de trecere a frontierei, la Nădlac pe DN7, la Nădlac pe autostradă, la Turnu şi Vărşand. În judeţul Timiş se poate trece pe la Cenad, în judeţul Bihor pe la Salonta, Borş, Valea lui Mihai şi Săcuieni, iar în Satu Mare pe la Urziceni şi Petea.

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici