Video Costurile distanţării sociale în avion se vor regăsi în preţurile biletelor

  • Regulile de distanţare socială din avion vor goli aeronvale chiar şi cu 50%
  • Costurile distanţării sociale în avion se vor regăsi în preţurile biletelor
  • Pentru a nu mări preţurile, companiile vor trebui subvenţionate de stat
603 afișări

Ai putea să pleci din ţară cu avionul în curând. Dacă îţi vei permite biletul de avion, vei avea surprize la îmbarcare. Măsurile de distanţare socială vor impune păstrea unor locuri libere în aeronave, iar cheltuilelie companiilor se vor putea mări cu 50%. Creşterea cheltuielilor se va regăsi, desigur, în preţurile biletelor.

„Problema se pune că  pui un loc da, unul nu, dar nu mai ieşi la bani şi trebuie să vină un suport pentru acoperirea cheltuielilor, pentru că dacă te duci cu 50% din capacitate nu-ţi acoperi costurile” spune Gheorghe Răcaru, fost CEO Tarom şi Blue Air.

Atât pentru companiile de zbor, cât şi pentru tine, ca pasager, ar fi mai uşor dacă statul va veni cu subvenţii.

„Deci trebuie să vină cu nişte compensaţii, că nu te poţi duce cu valoarea biletelor, să te duci prea sus, că pe urmă nu mai vine nimeni la tine să cumpere bilete. Ar trebui, dacă vin reglementările de la Uniunea Europeană, să vină şi cu nişte compensaţii.”

Companiile aeriene româneşti, Blue Air şi Tarom încă aşteaptă creditul de salvare de 120 de milioane de euro. Comisarul European pentru Transporturi, Adină Vălea, a declarat anterior că industria de aviaţie a fost de acord să aplice măsuri de distanţare socială pentru a putea să reia zborurile. Setul de măsuri este încă aşteptat de operatori.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici