Video Cum arată lupta cu noul COVID-19 în spatele cortinei. Mărturiile unui pompier SMURD

  • Intervenţiile la persoanele infectate cu COVID-19 sunt dificile pentru pompieri
  • În cazul copiilor infectaţi cu COVID-19, pompierii încearcă să le ridice moralul
  • Pentru angajaţii ISU o povară este şi distanţarea de familie
1622 afișări

Te invit să-l cunoşti pe Ştefan. Să-i asculţi povestea şi să înţelegi cum e viaţa de pompier în starea de urgenţă. Lucrează de 14 ani la ISU Bucureşti-Ilfov Acum face parte din echipajele care transportă pacienţii confirmaţi cu coronavirus.

Este foarte greu. Mai ales când ajungem la locul intervenţiei pentru că oamenii sunt învăţaţi să ajungă persoane îmbrăcate în roşu, albastru, alb-portocaliu. Vă daţi seama că impactul este puternic când ajung la ei persoane mascate, îmbrăcate în alb".

Când am stat de vorbă cu el, Ştefan tocmai ce ieşise din tură. A avut una dintre cele mai grele intervenţii. Doi copii care au fost confirmaţi pozitiv cu COVID-19 trebuiau să fie transportaţi la spital.

Am încercat, am discutat cu ei, i-am întrebat ce le place cel mai mult, au spus că le plac maşinile de pompieri, am intrat puţin în lumea lor, am încercat să le acordăm şi suport psihologic. Am încercat eu şi colegul meu să îi facem să nu simtă greul prin care trec în acel moment"

În acelaşi timp, cea mai grea încercare pentru Ştefan este să stea departe de familie. 

Când întrăm pe uşa casei vedem ca nu mai e nimeni, soţia în cazul meu, care să mă ia în braţe, să îmi spună bine ai venit acasă soţul meu şi să mă sărute".

Chiar dacă s-au separat de teama unei posibile infectări, Stefan a mers la soţia sa, aflată la 100 de kilometri distanţă, pentru a-i duce alimente. Şi-a luat toate măsurile de protecţie, ceea ce te îndeamnă şi pe tine să faci când întâlneşti un membru al familiei. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici