- Home
- Social
- (10.08.2020, 19:11)
- Luiza Paraschiv
Epidemia de COVID-19 şi timpul petrecut în faţa ecranelor îşi arată efectele asupra celor mici: Sfatul psihologului pentru părinţi şi copii
- 57,4% dintre elevi s-au jucat pe tabletă/telefon/calculator în perioada epidemiei, arată un studiu realizat de “Salvaţi copiii România”
- 36,3% dintre elevi petrec pe internet, de la suspendarea cursurilor, aproximativ 3-4 ore/ zi
- Psiholog: „Relaţiile se deteriorează deoarece copilul petrece autistic mult timp în faţa calculatorului.”
Urmărește
1666 afișări
Copilul tău este mai trist, furios, speriat, obosit sau se simte mai singur de când a început epidemia? Principala cauză ar fi că petrece prea mult timp în faţa unui ecran, arată un studiu realizat de “ Salvaţi copiii România”.
Atena a remarcat schimbările produse la fetiţa sa, Tea. Spune însă că, odată cu restricţiile impuse din cauza epidemiei, copilul nu are prea multe variante de a-şi petrece timpul liber.
„Programul de calculator era destul de strict, însă de când a început această nebunie este din ce în ce mai greu să o ţinem departe de el.(...) Încercăm să facem plimbări cât mai lungi, dar faptul că şi locurile de joacă sunt închise nu ne ajută. Şi atunci, tot la calculator ajunge să se joace”, povesteşte Atena.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Hurezeanu a vorbit cu omologul olandez despre jaful în care a dispărut Coiful de la Coţofeneşti
-
Poliţia din Olanda despre jaful de la muzeu în care a dispărut tezaurul dacic: intervine Interpolul
-
Explozie la Muzeul Drents, Olanda: au fost furate piese din tezaurul Dacic, din muzee din România
Psihologul Irina Gruia îi sfătuieşte pe părinţi să fie mai creativi şi să-şi găsească timp pe care să-l petreacă împreună cu copiii. Altfel, cei mici riscă să primească multe informaţii, dar lipsa interacţiunii duce la deteriorarea relaţiilor cu cei din jur. Interzicerea gadgeturile nu este o slouţie, spune psihologul.
„Copiii, de fapt, sunt întotdeauna interesaţi de ceea ce este nou, de ceea ce este provocator, de ceea ce este interesant. Şi cred că părinţii, înainte să le închidă aceste gadgeturi, este important să se gândească ce anume le dau la schimb”, sfătuieşte Irina Gruia, psiholog.
„Părinţii ar trebui să fie interesaţi de a crea jocuri, lucru pe care părinţii l-au cam uitat de-a lungul timpului. Cumva, să suplinească ceea ce acum 50 de ani se întâmpla la poartă, la ţară. Copiii erau 10, 15, 20 pe mahala, de aceeaşi vârstă, şi-şi creau propriile jocuri”, mai spune Irina Gruia.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Pentru companiile austriece, Ungaria a devenit un vis urât. Strabag a intrat în colimatorul guvernului maghiar prin greşelile făcute la construcţia autostrăzii M30, care leagă Miskolc şi Košice. Tronsonul trebuie demolat în totalitate şi consolidat
Povestea omului care după ce a preluat afacerea familiei ce avea probleme uriaşe a decis să folosească ultimii bani pentru a cumpăra ceva ce nimieni nu voia. Unde a ajuns el acum?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cât a plătit Mohamed pentru 2 prăjituri, 2 dobrogene și 2 ceaiuri la brutăria deținută de Dragoș Bucur și Dana Nălbaru
CANCAN.RO
Povestea contabilei din KENYA care a ajuns femeie de serviciu în România. Acum stă ilegal aici. ”Mi-e teamă că voi fi deportată”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe