Video Dăncilă, întrebată ce mesaj le transmite tinerilor de peste hotare: Sunt medici din Ungaria care vor să vină la noi

Premierul Viorica Dăncilă a avut discuţie cu un junalist, la ieşirea din Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi, unde a fost, vineri, în vizită. Ea a fost întrebată ce mesaj le transmite tinerilor de peste hotare, cărora le-ar fi teamă să revină în ţară, şi a răspuns că Guvernul a mărit salariile.

4053 afișări

La finalul vizitei pe care a făcut-o, vineri, la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi, Viorica Dăncilă a fost oprită de un jurnalist, care a întrebat-o ce mesaj le transmite tinerilor plecaţi peste hotare, dar care ar vrea să se întoarcă, dar le este frică de ce ar putea găsi aici.

„Cred că cele mai multe plecări din ţară au fost în 2009, când s-au tăiat pensii şi salarii, când s-au închis şcoli şi spitale. A trebuit să preluăm o situaţie nu tocmai bună, şi nu vreau să dau întotdeauna vina pe vechea moştenire, dar noi am încercat să facem lucruri foarte bune, şi, pentru că ne aflăm într-un spital, spuneţi-mi ce guvern a ridicat salariile medicilor aşa cum am făcut-o noi. Şi nu este uşor. Şi asta din respect pentru medici, fiindcă vrem să rămână medicii în România. Am adus salariul unui medic la 4.000 de euro. Sunt medici din Ungaria care vor să vină în România. Sunt medici care nu au mai plecat, cu toate că sunt foarte căutaţi, foarte buni specialişti. Dar am încercat să creăm condiţiile să rămână aici, în ţară”, a răspuns premierul.

Întrebată de jurnalistul Rezist TV George Chelaru dacă Guvernul va face modificări la Legile Justiţiei, premierul a spus că nu şi că singurele modificări pentru care ar face excepţie sunt cele care vizează înăsprirea pedepselor pentru crimă, viol şi pedofilie.

„Eu am spus încă ceva şi repet: acest guvern nu va interveni în justiţie. Acest guvern nu va face modificări pe justiţie. Singurul lucru la care voi face referire şi la care sunt dispusă să fac o excepţie este referitor la războiul împotriva criminalităţii în înăsprirea pedepselor, înăsprirea pedepselor pentru crimă, pentru viol, pentru pedofilie. Dar, în rest, vreau să las magistraţii să facă justiţia”, a mai spus premierul.

Viorica Dăncilă a fost huiduită şi i s-a cerut demisia când a plecat de la Spitalul de Neurochirurgie către maternitatea Cuza Vodă, unde a vizitat secţia de Neonatologie, secţia de Prematuri şi biserica din curtea spitalului.

Nota: a se citi corect George Chelaru, corespondent Rezist TV, nu protestatar, cum a fost menţionat iniţial

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici