Darea în plată pentru leasing. Daniel Zamfir, senator PNL, propune alte trei proiecte care permit recuperarea creanţei şi limitarea penalizărilor

Senatorul PNL Daniel Zamfir a depus, săptămâna trecută, în Parlament, trei proiecte de lege care limitează dobânda penalizatoare a IFN-urilor, oferă posibilitatea răscumpărării creanţei de la recuperatori şi introduce principiul dării în plată şi la contractele de leasing financiar.

328 afișări
Imaginea articolului Darea în plată pentru leasing. Daniel Zamfir, senator PNL, propune alte trei proiecte care permit recuperarea creanţei şi limitarea penalizărilor

Daniel Zamfir, noi proiecte: Darea în plată pentru leasing, recuperarea creanţei, limitarea penalizărilor

“Oameni buni, aşa cum v-am spus încă de la adoptarea Legii dării în plată, mă angajez, împreună cu prof. Piperea, să continuăm să apărăm consumatorul de abuzul de putere economică al comercianţilor. Săptămâna trecută am depus la Parlament trei proiecte de legi, care vor fi dezbătute în regim de urgenţă începând cu luna septembrie”, a declarat senatorul PNL Daniel Zamfir, într-o postare pe Facebook.

Proiectele depuse în Parlament limitează dobânda penalizatoare a IFN-urilor ca sa nu se mai ajungă la „sumele aberante pe care le au de plătit, în final, împrumutaţii” şi "dau posibilitatea celor care au fost executaţi să poată răscumpăra creanţa de la recuperatori, plătind dublul sumei cu care aceasta a fost achiziţionată de colectorul de creante”, a explicat Zamfir.

Liberalul vrea să introducă principiul dării în plată şi la contractele de leasing financiar.

Astfel, „după predarea bunului şi achitarea sumelor reprezentând ratele neachitate şi dobânzile aferente, contractul poate fi reziliat, utilizatorul nemaiavând nicio obligaţie de plata”, a spus Zamfir.

Deputatul PNL Daniel Zamfir afirmă că proiectele pe care le-a depus în Parlament sunt susţinute 90 de parlamentari de la toate partidele politice, "mai puţin cei de la USR, care au refuzat sa semneze, considerând că sunt legi anti-democratice", potrivit postării făcute pe Facebook.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici