De ce plănuieşte primarul timişorean Dominic Fritz să demită CA al Societăţii de Transport Public

Primarul Timişoarei Dominic Fritz spune că a cerut Consiliului local să demită Consiliul de Administraţie al Societăţii de Transport Public Timişoara, companie despre care afirmă că se adânceşte în datorii de la an la an.

377 afișări
Imaginea articolului De ce plănuieşte primarul timişorean Dominic Fritz să demită CA al Societăţii de Transport Public

De ce plănuieşte primarul timişorean Dominic Fritz să demită CA al Societăţii de Transport Public

„Am solicitat azi Consiliului Local să demită Consiliul de Administraţie al Societăţii de Transport Public Timişoara. În decizia pe care o vor lua mâine, îi invit pe consilierii locali să se gândească dacă sunt mulţumiţi de cum arată serviciile de transport public oferite timişorenilor”, a scris luni pe Facebook Dominic Fritz.

Acesta spune că jumătate din bugetul pe anul acesta de investiţii al Timişoarei, adică 540 de milioane de lei, merge spre transporturi şi mobilitate, la care se adaugă suma de 80 milioane pentru subvenţii. În primul semestru din 2021, subvenţia acordată pentru transportul public a acoperit 85% din costul serviciului.

Primarul susţine că anul trecut a încheiat cu BERD un acord de finanţare pentru înnoirea flotei de tramvaie şi reabilitarea Căii Bogdăneştilor.

„Înnoim flota de transport - din toamnă au început să vină noile tramvaie şi printr-un parteneriat cu Ministerul Dezvoltării, în câteva luni începe livrarea etapizată a celor 44 de autobuze electrice performante, care vor schimba transportul în comun din oraş. Pentru banii pe care îi plătim e normal să avem aşteptări de la managementul companiei de transport public”, spune Dominic Fritz.

Acesta susţine că de la an la an compania se adânceşte în datorii.

„Asta nu i-a împiedicat, însă, ca din 2018 să angajeze peste 200 de oameni, în birouri şi nu ca şoferi sau vatmani. Adică, încă 13 milioane de lei pe an, în plus la cheltuieli. Doar 1% din cheltuielile companiei sunt pentru întreţinere şi 65% salarii. Nu trebuie să ne mai mirăm în clipa în care uşile autobuzului nu se deschid complet sau se mai strică ceva. STPT este condusă de un Consiliu de Administraţie numit în mai multe şedinţe din 2018, 2019 şi 2020. Pe mulţi dintre cei care fac parte din CA îi cunoaşteţi mai degrabă din scandalurile din presă şi nu pentru că munca lor ar fi fost legată de planuri de reformă a sistemului de transport public sau de măsuri care să ducă la îmbunătăţirea condiţiilor de călătorie”, a mai spus primarul Timişoarei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici