Video De la agonie la speranţă. Mărturia primei paciente din secţia de ATI a Spitalului Militar ROL2: Aş dori ca oamenii să se ferească, boala e foarte grea!

  • Daniela, o pacientă internată la secţia de ATI a Spitalului Rol 2 îţi spune cum a ajuns aici în stare foarte gravă şi cât de repede i s-a ameliorat starea de sănătate
  • Daniela: Aş vrea ca oamenii să fie atenţi, să creadă ceea ce se spune, este foarte grea boala asta!
  • Daniela: Orice om îşi cunoaşte organismul, eu am simţit că nu mai pot
3752 afișări

Daniela este conectată la tot felul de aparate şi fire. Este primul pacient tratat aici, pe secţia de ATI a Spitalului Rol 2. Medicii roiesc în jurul ei şi fac tot ce-i omeneşte posibil pentru a o face bine. Datorită lor Daniela a putut păşi din nou.

„Mi-a fost foarte rău. Foarte rău mi-a fost. Simptomele au evoluat nu în ore, ci în minute, în secunde. Am venit cu moralul la pământ şi aceşti oameni au fost toată noaptea alături de mine, întrebându-mă, încurajându-mă, ridicându-mi moralul pentru a fi bine. Această boală este foarte grea. La unele persoane se manifestă mai rău, cum s-a manifestat la mine, la alte persoane se manifestă un pic mai blând”, a spus pacienta. 

„Astăzi am putut să mă duc până la toaletă, să mă întorc înapoi, să mă ridic singură pe marginea patului. Am venit şi cu moralul la pământ iar aceşti oameni au fost toată noaptea alături de mine”, a mai adăugat aceasta. 

„Doamna a fost adusă cu o formă moderat severă, aş spune mai degrabă severă pentru că avea criterii de severitate, din punctul de vedere al oxigenării atriale, o pneumonie cu SARS COV 2 cu potenţial de agravare” , a declarat Colonel medic dr. Narcis Tănase, medic primar ATI.

„Am sistat administrarea de oxigen şi parametrii respiratori sunt mult mai satisfăcători”, a continuat acesta.

„Funcţiile vitale noi avem în permanenţă un asistent în zona roşie care verifică  funcţiie vitale, toate semnele  vitale le vedem pe staţia centrală, vedem informaţii în fiecare secundă despre pacienţi”, a spus Loc. Col. Medic Dr. Adrian Tuţă, medic specialist ATI.

Daniela a reuşit datorită medicilor să depăşească faza critică. Are un mesaj de care noi toţi ar trebui să ţinem cont.

„Aş dori ca oamenii să fie foarte atenţi în a se proteja, a se feri, a avea grijă, a crede ceea ce se spune, pentru că este adevărat, este foarte grea boala. Orice om la un moment dat îşi cunoaşte organismul, eu am simţit că nu mai pot”, a mai spus Daniela.

În acest moment în secţiile de ATI din ţară sunt internaţi peste 200 de pacienţi. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici