Video De la imunitatea de grup, la 100.000 de teste pe zi. O ţară europeană şi-a schimbat radical poziţia faţă de epidemie

  • Marea Britanie a renunţat la planul de a obţine imunitate de grup prin infectarea a 70% din populaţie
  • Un centru expoziţional a fost transformat în spital pentru infectaţi, cu până la 4.000 de paturi
  • La sfâşitul lunii, britanicii vor să testeze 100.000 de oameni pe zi
3092 afișări
Poate ai auzit zile în şir despre ţări care voiau să ajungă la o imunitate de grup. Marea Britanie era una dintre ele. Restricţiile au fost puţine, iar cazurile au început să crească. Printre bolnavi e acum şi premierul Boris Johnson, care şi-a schimbat între timp părerile şi strategia.
 
Aşa că a aprobat transformarea unui centru expoziţional în spital de campanie pentru 4.000 de pacienţi. E o măsură preventivă pentru momentul în care spitalele vor fi copleşite.
 
„În acel moment, vom fi gata să primim echipamente, personal şi, apoi, pacienţi”, a spus Alan McGlennan, directorul spitalului, pentru Sky News. 
 
Alte patru spitale asemănătoare vor fi construite. Unul care include şi mărirea de zece ori a numărului de teste.
 
„Am stabilit ţinta de 100.000 de teste pe zi până la sfârşitul lunii”, a declarat  Matt Hancock, ministrul britanic al Sănătăţii.
 
În plus, ministrul a anunţat că va şterge o datorie istorică a sistemului public de sănătate, în valoare de 13,4 miliarde de lire sterline.
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici