Video Delta Dunării, în flăcări. Aproximativ 400 hectare de teren din Rezervaţia Biosferei Delta Dunării au ars noaptea trecută

  • Neglijenţa oamenilor poate fi una dintre cauzele incediilor repetate în această zonă
  • Incendiul a fost stins după 18 ore de luptă cu focul
  • În 2014 au ars 50 de hectare de teren în zona Vadu
3445 afișări

Aproximativ 400 de hectare de vegetaţie uscată au ars în Rezervaţia Biosferei Delta Dunarii, noaptea trecută. Incendiul s-a produs între localităţile Vadu şi Săcele.

18 pompieri cu două autospeciale cu apă au intervenit pentru stingerea incendiului, dar misiunea a fost dificilă din cauza vântului care a facut ca focul să se extindă pe o suprafaţă foarte mare.

Din fericire, flăcările nu au ajuns în zonele în care se aflau locuinţe sau cherhanale. Astăzi pompierii vor încerca să stabilească şi cauzele indendiului.

Există mai multe variante pe care le iau în considerare. Focul ar fi putut izbucni de la o ţigară aruncată de cineva la întâmplare, sau este posibil să fi fost pus intenţionat.

Primaria comunei Vadu a trimis trei tractoare care au arat marginile incendiului pentru ca focul sa fie ţinut pe loc.

Nu este pentru prima oară când în această zonă izbucnesc astfel de incendii. În urmă cu 6 ani, 50 de hectare de teren de la Vadu au ars după ce o persoană necunoscută a aruncat o tigară aprinsă. În 2015 un alt incendiu a cuprins zona Vadu. Din cauza fumului foarte gros mai mulţi turişti au fost evacuaţi de pe plajă şi o cherhana a fost distrusă în totalitate. În vara anului 2016 un local cu specific pescăresc a ars complet în acceaşi zonă.

Ana Maria Stoica – Purtător de cuvânt - ISU Dobrogea: „Incendiul pentru care am fost solicitaţi ieri în jurul prânzului a fost lichidat după aproximativ 18 ore. Am intervenit cu două autospeciale din cadrul a două subunităţi, detaşamentul Palas şi Staţia Midia,  18 oameni din care 4 veniţi din timpul liber de acasă.”

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici