DIICOT cere încă o dată arestarea lui Adrian Preda în cazul Ciorogârla

Curtea de Apel Bucureşti judecă, marţi, contestaţiile în cazul persoanelor reţinute în dosarul armelor furate de la unitatea din Ciorogârla, precum şi cererea procurorilor de arestare a lui Adrian Preda, singurul lăsat liber, bazată pe o expertiză ADN.

387 afișări
Imaginea articolului DIICOT cere încă o dată arestarea lui Adrian Preda în cazul Ciorogârla

DIICOT cere încă o dată arestarea lui Adrian Preda în cazul Ciorogârla (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Procurorii DIICOT cer încă o dată, marţi, arestarea preventivă a lui Adrian Preda, lăsat liber de Tribunalul Bucureşti, pe motiv că acesta ar fi minţit în faţa anchetatorilor când a declarat că un pistol găsit în holul blocului unde locuieşte nu-i aparţine, procurorii dovedind, în mod ştiinţific, contrariul, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

Anchetatorii DIICOT susţin că rezultatul expertizei ADN indică în mod clar faptul că un pistol de calibru mic, care nu face parte din lotul armelor furate de la unitatea militară din Ciorogârla şi care fusese găsit în holul blocului unde locuieşte AdrianPreda îi aparţine acestuia.

Pistolul a fost găsit într-un set de dulapuri închise cu grilaj.

Arian Preda a declarat, în timpul audierilor, că acest pistol nu îi aparţine, dar expertiza a demosntrat contrariul conform surselor citate.

Marţi, Curtea de Apel Bucureşti judecă recursurile faţă de măsura arestării preventive dispusă în 28 decembrie, de instanţa Tribunalului Bucureşti, în cazul a 14 persoane reţinute în acest dosar.

Astfel, au primit mandate de arestare Eugen Preda, Alin Viorel Câcă, George Laurenţiu Dinu, Adrian Mincu, Marius Costea, Nicolae Alexandru Iordan, Marius Tăbârcă, Marian Scarlat, Sandu Chiriţă, Daniel Nicolae Stinghe, Dan Vasile Sandu, Adrian Ioan Marius Mustăţea, Mihai Ştefan Zugravu şi Gigel Gheorghe.

O parte din membrii grupării suspectate de furtul de armament comis în luna ianuarie la Unitatea Militară din Ciorogârla sunt cercetaţi şi pentru trafic internaţional de droguri de mare risc.

Ancheta autorităţilor române a fost începută în luna august, după ce ofiţerii străini au capturat 55 şi, respectiv, 75 de kilograme de heroină în Turcia şi Bulgaria, ulterior cercetările fiind extinse în România. Autorităţile au stabilit că organizatorul grupării era Laurenţiu George Dinu, cel care plătea marfa şi contacta furnizorul din Turcia, apoi depozita heroina la Adrian Mincu. Destinaţia drogurilor era Europa de Vest, precizează sursa citată.

Cărăuşii drogurilor proveneau atât din Capitală, cât şi din alte judeţe, precum Sibiu, Neamţ, Braşov, şi primeau în jur de 50.000 de euro pentru fiecare transport. Eugen Preda ar fi fost cel care organiza întâlnirile dintre Laurenţiu George Dinu, Adrian Mincu şi cărăuşi, el ocupându-se şi cu recrutarea unora dintre aceştia.

Anchetatorii au descins, în 27 decembrie 2009, în 45 de locuri, fiind găsite 27 de arme din cele dispărute în urmă cu un an de la unitatea militară din Ciorogârla.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici