Doi elevi români au obţinut punctaj maxim la bacalaureatul american/ Cei doi s-au pregătit doar o săptămână pentru fiecare disciplină

Doi elevi ai Liceului Teoretic Internaţional de Informatică din Constanţa, Sorina Andrei şi Radu Zevri, au obţinut punctaj maxim la bacalaureatul american, atât la matematică, câr şi la fizică. Cei doi s-au pregătit doar o săptămână pentru fiecare disciplină.

3339 afișări
Imaginea articolului Doi elevi români au obţinut punctaj maxim la bacalaureatul american/ Cei doi s-au pregătit doar o săptămână pentru fiecare disciplină

Doi elevi români au obţinut punctaj maxim la bacalaureatul american/ Cei doi s-au pregătit doar o săptămână pentru fiecare disciplină

Sorina Andrei, elevă în clasa a 11-a, şi Radu Zevri, elev în clasa a 12-a la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică din Constanţa, au obţinut punctajul maxim, de 800 de puncte, la probele susţinute în cadrul testelor SAT (Scholastic Assessment Test).

Radu şi Sorina, elevi olimpici în sistemul românesc, au dominat clasamentele la bacalaureatul american - testul SAT, cu doar o săptămână de pregătire, spun reprezentanţii liceului constănţean.

Radu, elev cu rezultate deosebite la învăţătură şi olimpic naţional absolut la matematică anul trecut, a susţinut testele SAT generale şi cele pe discipline, obţinând atât la matematică 2, cât şi la fizică 800 de puncte pentru fiecare disciplină.

Radu, prezent încă din gimnaziu la Olimpiadele Naţionale de Matematică şi premiat anul trecut cu premiul I şi medalia de aur, este un mare pasionat al matematicii. Având oportunitatea, el a participat anul trecut la Olimpiada Naţională de matematică a Irlandei, neoficial, şi a obţinut un punctaj care l-ar fi clasat pe locul III.

Sorina, de asemenea olimpică naţională multipremiată la matematică, a susţinut deocamdată proba SAT la disciplina ei preferată, matematică 2, cel mai dificil nivel, şi se pregăteşte pentru chimie. Şi pentru ea punctajul maxim 800 a fost foarte uşor de obţinut, iar, ca manieră de evaluare, ea apreciază eficienţa acestui examen în care se punctează atât modul de raţionare matematic corect, cât şi rapiditatea răspunsurilor.

Subiectele acestui examen, după părerea celor doi, nu dau mari greutăţi unui elev român care e obişnuit să se pregătească în mod constant la diferitele discipline, singura problemă fiind timpul scurt alocat fiecărei întrebări.

Sorina şi Radu s-au pregătit, în medie, câte o săptămână pentru fiecare examen, apreciind că experienţa deja deţinută de la diversele concursuri, cât şi studiul constant la un nivel ridicat, specific pregătirilor pentru olimpiadă, i-a ajutat foarte mult în a trece cu brio de aceste examinări tipic americane.

Cei doi elevi îşi doresc să-şi continue studiile în străinătate, facultăţile de prestigiu din Marea Britanie şi Statele Unite fiind primele lor opţiuni.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici