Video Dosar penal în cazul incendiului produs la trenul marfar încărcat cu nitrat de amoniu

Poliţiştii de la Transporturi Feroviare Prahova au deschis, miercuri, un dosar penal în cazul incendiului care a avut loc la un tren marfar încărcat cu aproximativ 2.000 de tone de nitrat de amoniu. Cercetările sunt făcute pentru distrugere, semnalizare falsă şi accident pe calea ferată.

854 afișări

Şeful Poliţiei Transpoturi Feroviare Prahova, Mădălin Stroe, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că a fost deschisă o anchetă penală, după incendiul produs marţi la marfarul încărcat cu aproape 2.000 de tone de nistrat de amoniu.

„Am întocmit un dosar penal. Se fac cercetări pentru distrugere şi semnalizare falsă, coroborat cu accident pe calea ferată. Sunt şi cei de la ITM care fac cercetări, ISU, CFR”, a declarat Stroe.

Potrivit acestuia, urmează să fie audiat mecanicul de locomotivă, dar şi impiegatul din Gara Comarnic, cel care a sesizat primul fumul.

Stroe a mai spus că în vagonul care a luat foc erau 36 de saci încărcaţi cu nitrat de amoniu, acesta fiind al 12-lea vagon, de la locomotivă spre capătul trenului.

Vagonul a fost dus în gara Ploieşti Triaj.

Un vagon al unui tren încărcat cu nitrat de amoniu a luat foc, marţi, fiind oprit între staţiile Comarnic şi Câmpina pentru intervenţia ISU. Zeci de persoane au fost evacuate, iar după câteva ore incendiul a fost lichidat. Pompierii din Prahova au stabilit că trenul marfar încărcat cu nitrat de amoniu a luat foc din cauza unor scântei de la saboţii prin frânare, care au aprins podeaua din lemn.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici