Video Două ore nu sunt de ajuns pentru vârstnici, care cer să stea mai mult afară. „Pierdem timp la coadă, la tramvai”

  • Vârstnicii se plâng că cele două ore pe care le au la dispoziţie pentru a ieşi din casă nu le sunt de ajuns să îşi rezolve problemele
  • „Pierdem timp la cozi, la tramvai”, spun ei. Aceştia se gândesc că pot lua amenzi sau dezvolta alte complicaţii
  • Bătrânii noştri le cer guvernanţilor să dozeze timpul altfel
1299 afișări

Vârstnicii consideră că cele două ore pe care le au la dispoziţie pentru a ieşi din casă nu sunt suficiente. Ei spun că pierd timp implicit pentru a ajunge la tramvai şi a sta la cozi. 

„Pierdem timp, până la coadă, până la tramvai, în staţie”, spun bătrânii.

„Sunt şi bunică, până se scoală copiii, prepar ce le trebuie, dup-aia, mă aranjez şi eu un pic şi fuga. Ar trebui pentru cei bătrâni, de 65 de ani trecuţi, ar trebui un pic mai relaxat, începând de pe la 9 până pe la 13, c-o să vină căldura şi o să fie greu pentru ei”, adaugă aceştia.

Bătrânii noştri se tem că e posibil să fie amendaţi fiindcă nu se încadrează în interval. Ba chiar, se gândesc că ar putea dezvolta alte probleme fiindcă nu reuşesc să îşi procure medicamentele sau să plătească facturile.

Spun că sunt conştienţi de riscurile existente, dar le solicită guvernanţilor să gândească o altă schemă de dozare a timpului.

„Deci nu se poate, noi suntem pensionari, au spus că ne creează nişte facilităţi. Dacă mă prindea la ora 13 şi mie-mi dădea amendă, mie cine-mi decontează timpul, viaţa? Cine? Domnul Vela?”, se întreabă un pensionar.

 „Toată asta este mascaradă, du-te pe aici, ieşi pe aici. Se stă foarte mult la coadă şi bineînţeles că se depăşesc orele 11.00 -13.00 şi atunci, bineînţeles că suntem toţi supuşi amenzilor, aiurea şi fără rost. Trebuie să ne dea mai multe ore, fiindcă riscăm să să facem alte complicaţii prin casă, fiindcă nu reuşim să ne luăm medicamentele să ne plătim facturile”, mai spun bătrânii.

Cu toate astea, trebuie să ne învăţăm bătrânii să se protejeze şi să le oferim ajutorul oricând au nevoie. Să facem cumpărăturile pentru ei, pentru a îi expune cât mai puţin.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici